Franse regering breidt gebruik gezondheidspas uit: wat betekent dit voor jouw vakantie in Frankrijk?

Franse regering breidt gebruik gezondheidspas uit: wat betekent dit voor jouw vakantie in Frankrijk?

De Franse regering heeft beslist om de pass sanitaire of gezondheidspas uit te breiden, om een nieuwe toename van het aantal coronabesmettingen te voorkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de Fransen die een stapje in de wereld willen zetten, maar ook voor buitenlandse toeristen die in Frankrijk op café en restaurant willen gaan, de Eiffeltoren of een museum willen bezoeken of naar Disneyland Parijs willen. Wat houdt die pas in en waar zal je hem moeten tonen? Dit is wat we al weten.

De Franse gezondheidspas bestaat al een dikke maand. Op dit moment moet je die enkel tonen op plaatsen waar meer dan 1.000 mensen (kunnen) samenkomen. De Franse president Emmanuel Macron kondigde gisteravond echter aan dat het gebruik van de pas binnenkort uitgebreid zal worden. Je zal hem dan op veel meer plaatsen moeten tonen om toegang te krijgen. De gezondheidspas is een toegangspasje dat bewijst dat je ofwel volledig gevaccineerd bent, ofwel recent een negatieve coronatest hebt afgelegd, ofwel immuun bent doordat je al covid hebt gehad. De pas werkt met een QR-code (digitaal of op papier) en is nodig voor iedereen vanaf 12 jaar. (De huidige pas is nog verplicht vanaf 11 jaar, maar zodra de uitbreiding van kracht is, is de pas verplicht vanaf 12 jaar.)

Wie al gevaccineerd is, kan de toegangspas al 7 dagen na het tweede vaccin gebruiken. Frankrijk heeft de eerder voorgeschreven periode van 14 dagen dus ingekort. In geval van het vaccin van Johnson & Johnson, waarbij maar 1 prik nodig is, geldt een periode van 4 weken.

De negatieve coronatest (PCR of sneltest) mag niet ouder zijn dan 48 uur. Als je Frankrijk binnenkomt, is dat 72 uur. Wie al covid gehad heeft en dus antistoffen heeft, moet daarvan een bewijs kunnen voorleggen dat ouder is dan 11 dagen en niet ouder dan 6 maanden. De uitbreiding die Macron heeft aangekondigd, gebeurt in twee fases. Vanaf 21 juli zal je hem moeten tonen in de hele culturele sector en op “vrijetijdsplaatsen” waar meer dan 50 mensen (kunnen) samenkomen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over musea, de cinema, attractieparken als Disneyland Parijs, …

Vanaf 1 augustus zal je de pas op heel veel plaatsen in het openbare leven moeten kunnen voorleggen: in cafés en restaurants (ook als je enkel op het terras zit!), in winkelcentra, ziekenhuizen, woonzorgcentra, in vliegtuigen, op treinen en langeafstandsbussen zoals Flixbus. In het gewone openbaar vervoer zoals de metro is hij niet verplicht.

Ook wie een bezoekje plant aan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, het kasteel van Versailles of andere bezienswaardigheden, zal de pas moeten tonen. Op campings en in hotels is de pas voorzover we weten niet verplicht, maar wel eenmaal je het restaurant of de eetzaal betreedt.

De Franse regering maakt wel een uitzondering voor jongeren tussen 12 en 17 jaar die nog niet gevaccineerd zijn. Voor hen gaan de nieuwe regels pas in op 30 augustus. “Om de vakantie van gezinnen niet te bederven”, zegt de Franse regering.

De verplichting geldt overigens niet alleen voor klanten of bezoekers, maar ook voor al wie op die plaatsen werkt. Andere plaatsen kunnen er in de loop van de komende weken of maanden nog bijkomen, aldus de Franse regering.

Reageer of discussieer mee

Vond u Franse regering breidt gebruik gezondheidspas uit: wat betekent dit voor jouw vakantie in Frankrijk? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Franse regering breidt gebruik gezondheidspas uit: wat betekent dit voor jouw vakantie in Frankrijk?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…