Fraude met QR-codes: politie pakt man en vrouw op

Fraude met QR-codes: politie pakt man en vrouw op

Een 19-jarige man uit Nootdorp en een 20-jarige vrouw uit Den Haag zijn aangehouden op verdenking van fraude met QR-codes. Het tweetal zou samen betrokken zijn bij de verkoop van valse vaccinatie- en testregistraties, meldt de politie woensdag.
Door deze valse registraties beschikten mensen onterecht over een QR-code waarmee zij toegang kunnen krijgen tot bijvoorbeeld horeca of evenementen. De politie meldt ook actief op zoek te zijn naar mensen die een valse registratie kochten.
‘Moedwillig brengen zowel verkopers als kopers van deze valse QR-codes de gezondheid van anderen in gevaar’, aldus de politie. Het dinsdag aangehouden duo zit momenteel nog vast. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Geen samenwerking met Alphenaar

De politie laat verder weten dat er geen sprake is van een samenwerking met een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn, die 20 september werd opgepakt omdat hij valse vaccinatieregistraties zou hebben aangemaakt. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in het lopende onderzoek.

Reageer of discussieer mee

Vond u Fraude met QR-codes: politie pakt man en vrouw op nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Fraude met QR-codes: politie pakt man en vrouw op” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…