Geen CoronaCheck app? Zo krijg je toch een bewijs

Geen CoronaCheck app? Zo krijg je toch een bewijs

Voor toegang tot evenementen en reizen naar het buitenland is de CoronaCheck app beschikbaar. Maar wat als je die niet kunt gebruiken? Dan druk je je test- of vaccinatiebewijs op papier. Om het aantal besmettingen met corona zo laag mogelijk te houden, moet je kunnen aantonen dat je geen corona hebt. Hiervoor heeft de overheid de CoronaCheck app uitgebracht. Dat is een gratis app voor de smartphone waarmee je toegang kan krijgen tot evenementen, zoals concerten en voetbalwedstrijden. De app is ook bedoeld voor veilig reizen naar het buitenland. Je leest meer over de CoronaCheck app en vragen over de CoronaCheck in het algemeen hier.

Er zijn helaas een aantal beperkingen bij de CoronaCheck app:

 • De app is gekoppeld aan het mobiele nummer van je smartphone. Dat betekent dat elke app de gegevens van maar een persoon bij zich kan dragen. Ieder persoon moet dus zijn eigen app op zijn eigen smartphone hebben.
 • De app is alleen beschikbaar voor smartphones, niet voor tablets.
 • De app is niet beschikbaar voor Windows smartphones.
 • De app werkt alleen in Android vanaf versie 6 en op iPhones vanaf versie iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer).

Als je de app om deze of andere redenen niet kan gebruiken, is er een alternatief: de CoronaCheck op papier.

Wat is de CoronaCheck op papier?

De CoronaCheck app maakt een QR-code om te laten zien dat je getest, hersteld of gevaccineerd bent. Een QR-code is een soort vierkante streepjescode met informatie. Bij de toegang tot een evenement of bij de douane op reis kan door de QR-code te scannen snel en simpel gekeken worden of je naar binnen mag.

Bij de CoronaCheck op papier kun je deze QR-code op papier afdrukken. Dit papier kun je dan gebruiken voor toegang tot evenementen en reizen naar het buitenland.

Wat heb ik nodig voor de CoronaCheck op papier?

 • Je hebt toegang tot internet nodig via een pc of laptop voor de website bij de CoronaCheck.
 • Je hebt een printer nodig om de QR-code af te drukken.
 • Voor het bewijs dat je negatief getest bent: de ophaalcode of je DigiD. Voor een bewijs van volledige vaccinatie: je DigiD.

Wat is het nadeel van de CoronaCheck op papier?

Bij een testbewijs krijg je alleen toegang tot evenementen als je vlak daarvoor negatief getest bent. Het testbewijs is 40 uur geldig. Daarna moet je een nieuw testbewijs maken en afdrukken.

Wanneer kan ik de CoronaCheck op papier gebruiken?

Dat kan in juni al voor toegang bij evenementen in Nederland met een recente negatieve coronatest. Vanaf eind juni is de CoronaCheck op papier ook te gebruiken als bewijs voor vaccinatie in Nederland. Vanaf 1 juli is de CoronaCheck op papier ook beschikbaar als vaccinatiebewijs buiten Nederland in de EU. Hier zitten overigens nog wel enige beperkingen aan vast omdat ieder land zelf bepaalt aan welke voorwaarden een bezoeker moet voldoen. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn vaccinatie in het CoronaCheck bewijs zetten als die nog niet geregistreerd is?

Vaccinaties bij de GGD zijn automatisch geregistreerd, maar vaccinaties bij bijvoorbeeld huisartsen niet altijd. Vraag in dat geval aan je huisarts of die je vaccinatie wil laten registreren voor de CoronaCheck.

Hoe maak ik een CoronaCheck op papier?

Om de QR-code voor je CoronaCheck bewijs te maken, moet je het volgende doen:

 • Zorg ervoor dat je printer aan staat.
 • Ga naar www.coronacheck.nl/print
 • Lees de informatie en klik een vinkje bij Ik heb de privacyverklaring gelezen.
 • Klik op Volgende.
 • Kies welke informatie het bewijs moet gebruiken: Een negatieve testuitslag of Een vaccinatie.
 • Bij een negatieve testuitslag kies je waar je de test hebt gehad. Die testinformatie wordt gebruikt in het bewijs. Bij de GGD moet je inloggen met DigiD. Bij een andere testlocatie (Testen voor toegang) moet je de ophaalcode invullen die je hebt gehad.

Bij een vaccinatie moet je inloggen met DigiD.

 • Klik op Maak QR-code. Er wordt een CoronaCheck bewijs met een QR-code gemaakt.
 • Print de QR-code van het CoronaCheck bewijs.
 • Neem het papier met de QR-code mee naar het evenement of op reis.

Reageer of discussieer mee

Vond u Geen CoronaCheck app? Zo krijg je toch een bewijs nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geen CoronaCheck app? Zo krijg je toch een bewijs” mag u delen met anderen 😉

10 reacties. Reactie plaatsen

 • y.stutterheim
  4 september 2021 15:05

  Ik heb er helemaal niets aan. Mijn telefoom is te oud om een QR code te maken. Ik wil gewoon een telefoonnummer en een echt mens spreken die mij kan uitleggen hoe het ook allemaal zonder telefoon op papier kan.

  Beantwoorden
  • Ja dat kan: Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.

   Beantwoorden
   • Ik begrijp deze reactie niet, bel voor de coronatest? Het gaat om de QR-code op papier, toch? Ik ben hier naar op zoek omdat mijn moeder en stiefvader geen smartphone hebben, maar ook geen printer..
    Is het telefoonnummer wat je hier noemt, daarvoor bedoeld?

    Beantwoorden
    • Even goed voor je uitgezocht: Maar wat als je geen DigiD, smartphone of computer met printer hebt? Dan kun je bellen met de helpdesk van de CoronaCheck-app via 0800-1421. Dan krijg je na het doorlopen van meerdere stappen een QR-code thuisgestuurd.

     Beantwoorden
     • Je moet 08005090 bellen, dat is backoffice van de GGD voor een papieren bewijs per post als je geen smartphone of printer hebt

  • Ik wil even toevoegen: je kan je laten vaccineren en bij de tweede prik kan je je gele boekje meenemen (je kan er een bestellen een geen boekje kost maar 7,95 bij SDU: https://www.sdu.nl/shop/het-vaccinatieboekje-internationaal-bewijs-van-inenting-of-profylaxe.html) en laten afstempelen en invullen bij je tweede prik.

   Mocht het nu zo zijn dat je dit vergeten bent of niet wist en je hebt je al laten vaccineren kunt je alsnog de GGD bellen voor een afspraak om het gele boekje in te vullen en af te stempelen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen,

   Peter

   Beantwoorden
  • Hoe bedoelt u dit? Het gele boekje volstaat ook gewoon als die maar goed is ingevuld.

   Beantwoorden
 • Waarom kan ik mijn vaccinatie bewijs, waarop ook een qr code opstaat niet gebruiken als als toegangspas? Waarom een nieuwe QR-code op papier maken. Zijn ze bij de overheid helemaal gek geworden

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…