Geen QR-code maar polsbandje voor kroegentocht Breda: ‘Werkt als een trein’

Geen QR-code maar polsbandje voor kroegentocht Breda: ‘Werkt als een trein’

Wie afgelopen zaterdag in Breda op stap ging, hoefde niet bij elke kroeg een QR-code te laten scannen. In plaats daarvan kon je op vertoon van je coronabewijs een polsbandje krijgen, waarmee je bij iedere kroeg gewoon naar binnen kon. “Het is een enorm succes, we worden platgebeld door andere steden die dit ook willen.”

Dat zegt Marijn van Dijke van de Koninklijke Horeca Nederland regio Breda. Sinds afgelopen zaterdag zijn horecazaken verplicht te controleren of hun bezoekers gevaccineerd, getest of genezen zijn.

20.000 bezoekers

Bij binnenkomst moet een QR-code gescand worden in de CoronaCheck-app. In Breda komen op een zaterdagavond normaal gesproken zo’n 20.000 mensen stappen. “Al een paar weken geleden zijn we met de gemeente om de tafel gaan zitten met de vraag: hoe kunnen we dit zo goed mogelijk doen?”, zegt Van Dijke. “Pas afgelopen week hebben we de knoop doorgehakt om met een polsbandjessysteem te werken.”

Checkpoints

Dat ging als volgt, legt hij uit. “Op verschillende plekken waar je het centrum van Breda binnenkomt, hebben we een zogeheten checkpoints neergezet. Daar konden mensen hun QR-code laten scannen en kregen ze een polsbandje, waarmee ze vervolgens alle horecazaken binnen mochten. Het werkte als een trein.”

Hoeveel polsbandjes er zaterdag zijn uitgegeven is niet duidelijk, maar volgens Van Dijke gaat het om duizenden. “NAC speelde ook op zaterdag, en mensen die naar de wedstrijd gingen, kregen in het stadion ook zo’n polsbandje. Die konden dus gelijk door de kroeg in.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Geen QR-code maar polsbandje voor kroegentocht Breda: ‘Werkt als een trein’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geen QR-code maar polsbandje voor kroegentocht Breda: ‘Werkt als een trein’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…