Geen QR-code (meer) maar wel meedoen?

Geen QR-code (meer) maar wel meedoen?

Covid-maatregelen. Laten we het er maar es over hebben op Texel. Zelf heb ik geen enkele moeite met vaccineren, ben al driedubbel geprikt. Maar mensen niet laten deelnemen aan het maatschappelijk leven, dát vind ik wel een issue.

Ik ken mijn nabije omgeving ook mensen die wél moeite met vaccineren hebben. En los van de discussies over complotten en wereldheerschappij, nu het Coronavirus minder impact heeft op de zorg, lijken de maatregelen wel erg streng. Yolanda Legierse (volledig gevaccineerd), een commissielid van de PvdA Pro Texel stuurde een mailtje. De boodschap: moeten we in deze fase mensen nog weigeren omdat ze geen QRcode hebben? Of niet meer hebben omdat ze geen booster namen? En specifiek: moeten we ouders weigeren omdat ze hun kinderen niet mogen helpen omkleden bij de Gym?

“Een bevriende wethouder (met QR-code) verzuchtte laatst over een bevriende overbuurman (zonder QR-code): “Zin om gewoon weer es met hem in de kroeg te hangen…”

Het doel van alle Covid-maatregelen is om zwakkeren te beschermen. Redenering: je vaccineert je niet alleen voor jezelf, maar ook om mensen die gevoelig zijn niet te besmetten. Die kwetsbare doelgroepen mogen niet de dupe worden. Maar dat geldt nu juist ook voor kinderen, die sociaal kwetsbaar zijn. Veel kinderen hebben het tijdens de Coronaperiode al zwaar gehad. Scholen dicht, weinig sociaal contact, niet al teveel mensen over de vloer. Als je zes jaar oud bent, leef je een derde van je leven al met Covid-maatregelen.

Voor horecaondernemers wil de Gemeente Texel een uitzondering maken, door hen vijf jaar lang extra terrasruimte te gunnen. De oproep van Yolanda: we moeten op Texel toch ook iets kunnen verzinnen zodat kinderen gewoon met hun ouders naar de gym kunnen? Zo’n oproep zet me wel aan het denken. Want vóór of tegen vaccineren: we zijn voorlopig nog niet van Corona af. Dan kunnen we beter nu alvast nadenken hoe we daar in de nabije toekomst mee omgaan. Uit Den Haag is daarop geen duidelijke visie. Die boodschap geven we ook door aan PvdA kamerleden Gijs van Dijk en Attje Kuiken. En laten we op Texel in ieder geval met elkaar in gesprek blijven.

Nogmaals, ik ben voor vaccineren, en zeg: laat je vooral vaccineren. Maar ik probeer me wel te verplaatsen in mensen die er moeite mee hebben. En de QR-code is een issue. Liever heb ik dat iedereen kan blijven meedoen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Geen QR-code (meer) maar wel meedoen? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geen QR-code (meer) maar wel meedoen?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…