Geen QR-code nodig op terras

Geen QR-code nodig op terras

Je hebt straks geen CoronaCheck-app nodig om op een terras te zitten. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde deze week in met het gebruik van coronatoegangsbewijzen in onder meer de horeca, maar vond het controleren ervan op terrassen te ver gaan. Het kabinet gaat daar nu mee akkoord.

Het kabinet heeft de aangepaste regels naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd. Als mensen naar binnen willen, ook om de wc te gebruiken, af te rekenen of het terras te bereiken, moeten ze wel een QR-code laten zien.

QR-code op terras?

Vanaf 25 september moet iedereen van dertien jaar of ouder die bijvoorbeeld naar een restaurant of bioscoop wil een coronatoegangsbewijs laten zien. Die krijg je bij volledige vaccinatie, als je bent hersteld van corona of bij een negatieve testuitslag.

Het plan was om die toegangsbewijzen ook op terrassen te vragen, maar verschillende partijen, waaronder de hele coalitie, zetten grote vraagtekens bij de maatregel omdat mensen daar in de buitenlucht zitten. Daar verspreidt het virus zich minder snel. Demissionair coronaminister Hugo de Jonge begrijpt de overwegingen van de Tweede Kamer. Bovendien stelt hij dat op terrassen over het algemeen geen heel grote groepen mensen bij elkaar zitten. Daarom gaat het kabinet mee met de Kamer en komt de toegangspas voor terrasbezoekers er niet.

QR-code Coronatoegangsbewijs

Als een buitenterras niet overdekt is of aan ten minste drie kanten open is, mogen gasten zonder coronabewijs bediend worden. Ook worden de regels voor afhalen versoepeld, waardoor bijvoorbeeld sportkantines zonder check drankjes mogen verkopen om ergens anders op het terrein te nuttigen. Daarbij is wel een voorwaarde dat de regeling niet gebruikt wordt om feesten of festivals te organiseren, staat in de nieuwe regels.

45 miljoen voor handhaving

Tijdens het debat over corona gisteren zei demissionair premier Mark Rutte eerst nog toegevoegde waarde te zien in coronatoegangspassen voor op het terras. Volgens hem kunnen terrassen druk en chaotisch worden en is het makkelijker voor handhaving om niet te veel uitzonderingen te maken.

Voor de handhaving komt 45 miljoen euro beschikbaar. Met dat geld kunnen gemeenten beveiligers inhuren om te checken of horecagelegenheden hun gasten daadwerkelijk controleren op een geldig coronatoegangsbewijs. De precieze invulling van de handhaving wordt de komende dagen uitgewerkt, samen met de burgemeesters die het Veiligheidsberaad vormen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Geen QR-code nodig op terras nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geen QR-code nodig op terras” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…