Geen smartphone, wel QR-code nodig: hoe laat je die dan zien?

Geen smartphone, wel QR-code nodig: hoe laat je die dan zien?

Wie wil gaan stappen, uit eten wil of een ander evenement wil bezoeken moet vanaf 25 september de zogenaamde coronapas laten zien. Deze pas maak je aan in de CoronaCheck-app en hiermee laat je zien dat je bescherming tegen het virus hebt opgebouwd. Maar wat als je niet over een smartphone beschikt?

In deze gevallen kun je een QR-code krijgen

Je krijgt een QR-code voor de CoronaCheck-app wanneer je: langer dan twee weken gevaccineerd bent, recent corona hebt gehad en een herstelbewijs hebt of getest bent op corona door bijvoorbeeld Testen voor Toegang (deze codes zijn maar 24 uur geldig).

Tevens heb je een DigiD nodig om in te loggen op de CoronaCheck-app. Wil je een QR-code aanmaken, maar heb je geen telefoon of laptop, dan zijn er een paar opties mogelijk.

QR-code Printen

Wanneer je geen smartphone hebt of met twee personen een smartphone deelt, is het handiger om je QR-code te printen. Zo kan je toch nog onbezorgd gaan eten bij je favoriete restaurant. Via de website van CoronaCheck kan je inloggen met je DigiD om je bewijs te printen.

Op de site kun je kiezen uit verschillende opties, zoals een negatieve test of een vaccinatie- of herstelbewijs, om je bescherming tegen corona aan te tonen. Vervolgens krijg je van een van deze drie mogelijkheden een pdf-bestand dat je kan printen.

Ook als je wel over alles beschikt voor de app is het handig om het bewijs te printen. Zo kan je nooit voor een gesloten deur komen te staan als je telefoon onverwachts uitvalt. Een print bewijs is een jaar geldig.

Bellen voor een QR-code

Wie geen computer, laptop, DigiD of printer heeft, kan ervoor kiezen om via de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421) een geprinte versie opgestuurd te krijgen. Het is echter alleen mogelijk om een QR-code op te laten sturen als je gevaccineerd bent of een herstelbewijs hebt. Een bewijs van Testen voor Toegang is maar 24 uur geldig, wat te kort is voordat de toegestuurde code binnen is. Als je met de helpdesk belt, moet je je BSN en postcode doorgeven.

Privacy

Op het gebied van privacy is een papieren versie minder veilig dan de digitale, meldt de Rijksoverheid. De code op je telefoon verandert om de zoveel minuten, terwijl de code op papier dat niet doet. Hierdoor kan degene die de code scant, zien waar deze eerder is gebruikt. Bij een code op je telefoon ziet de scanner alleen de eerste letter van je voornaam en/of achternaam en je geboortedatum.

Reageer of discussieer mee

Vond u Geen smartphone, wel QR-code nodig: hoe laat je die dan zien? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geen smartphone, wel QR-code nodig: hoe laat je die dan zien?” mag u delen met anderen 😉

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…