Geldige QR-code op naam van Adolf Hitler, hoe kan dat?

Geldige QR-code op naam van Adolf Hitler, hoe kan dat?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doet onderzoek naar een geldige QR-code op naam van Adolf Hitler. Cybercriminelen hebben deze QR-code aangemaakt, maar het is nog niet duidelijk hoe dit precies is gebeurd, meldt RTL Nieuws na onderzoek.

De code van Hitler is verspreid door een cybercrimineel om te laten zien dat hij elke QR-code kon maken die hij wilde. Hij zegt QR-codes te verkopen en heeft bewijs laten zien dat hij er een aantal heeft gemaakt die afkomstig zijn uit Frankrijk en Polen. De QR-codes zijn ook geldig in Nederland, omdat het gaat om Europese codes.

De Nederlandse app om QR-codes te scannen biedt de mogelijkheid om QR-codes te blokkeren, en het vermoeden is dat de QR-code op naam van Hitler ook binnenkort rood gaat kleuren.

QR-code op naam

De code werd als eerst verspreid op een bekend hackersforum. RTL Nieuws zocht contact met de verkoper, die aangaf dat hij voor 300 euro een QR-code op naam kan maken. Handel in de codes is strafbaar.

De hacker zegt dat hij alleen codes uit Polen en Frankrijk kan krijgen, maar omdat ze in heel Europa geldig zijn, kan deze ook in Nederland gebruikt worden om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld de horeca.

Ook in Nederland

Ook in ons land wordt gesjoemeld met QR-codes. Vorige maand nog werden meerdere GGD-medewerkers op non-actief gezet omdat ze mogelijk fraudeerden met vaccinatiebewijzen. De verdachten zouden op aanvraag valse vaccinatieregistraties hebben aangemaakt, waardoor steeds iemand onterecht over een QR-code kon beschikken.

Reageer of discussieer mee

Vond u Geldige QR-code op naam van Adolf Hitler, hoe kan dat? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Geldige QR-code op naam van Adolf Hitler, hoe kan dat?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…