GGD: Neem weer contact op als zelftesten positief zijn maar PCR-test negatief

GGD: Neem weer contact op als zelftesten positief zijn maar PCR-test negatief

Na meerdere positieve zelftesten en een negatieve test in de teststraat wordt het aangeraden opnieuw contact op te nemen met de GGD. Dat blijkt uit gesprekken die NU.nl voerde met het RIVM en de koepelorganisatie van de GGD’s. Zij zeggen dat in zo’n geval mogelijk een nieuwe test afgenomen moet worden.

Sinds december wordt het niet-kwetsbaren aangeraden om eerst thuis een zelftest te doen als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Als deze positief is, maak je een afspraak bij de GGD.

Maar als de de PCR-test vervolgens negatief is, is het slim om de GGD te bellen en te overleggen, zegt RIVM-woordvoerder Harald Wychgel. “Waarschijnlijk zul je nog een keer moeten testen, want 100 procent zekerheid bestaat niet in de testwereld.”

Dit bevestigt koepelorganisatie GGD GHOR. “Bij meerdere positieve zelftesten is er meer informatie nodig om de negatieve PCR-test te verklaren”, zegt een woordvoerder. De GGD GHOR adviseert in dit geval contact op te nemen met de GGD, zodat passend advies kan worden gegeven door een arts en om mogelijk een nieuwe testafspraak in te plannen.

Tijdens dit ‘zelftestbeleid’ is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn. Als je niet zeker weet of je het coronavirus hebt, doe dan herhaaldelijk een zelftest en maak bij klachten of een positieve zelftest een afspraak bij de GGD.

Reageer of discussieer mee

Vond u GGD: Neem weer contact op als zelftesten positief zijn maar PCR-test negatief nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “GGD: Neem weer contact op als zelftesten positief zijn maar PCR-test negatief” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…