Gratis testen voor vakantie of feestje: hoe zit dat, en waar kun je terecht?

Gratis testen voor vakantie of feestje: hoe zit dat, en waar kun je terecht?

Op vakantie naar het buitenland? Of naar een evenement met veel publiek? Dan moet je nu voor een gratis test naar Testen voor je reis, of naar Testen voor toegang. Waar kun je terecht? En hoe werkt dat?

Gratis PCR testen voor toegang

Voor evenementen waarbij de 1,5 meterregel wordt losgelaten (denk aan voetbalwedstrijden, een danstent of een festival als Down the Rabbit Hole), moet je kunnen aantonen dat je geen corona hebt. Dat kan met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs waaruit blijkt dat je maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad, of een recente negatieve testuitslag.

Heb je geen van deze bewijzen, dan maak je binnen veertig uur voor aanvang een afspraak op de website testenvoortoegang.nl voor een gratis sneltest. Nadat de test is afgenomen, krijg je doorgaans binnen vier uur de uitslag die je in de CoronaCheck-app omzet in een digitaal toegangsbewijs (een qr-code).

Nadeel van Testen voor toegang is dat er in deze regio maar enkele locaties beschikbaar zijn. De kans dat je voor een avondje uit dus een paar uur kwijt bent voor een gratis test, is groot. Wie daarin geen trek heeft, kan zich laten testen bij een van de commerciële teststraten (soms dichter bij huis) die testen met een certificaat afgeven. Daarvoor ben je dan gemiddeld een paar tientjes kwijt.

Testlocaties testen voor toegang

Gratis PCR testen voor je reis

Heb je een herstel- of vaccinatiebewijs, dan ben je in principe good to go. Heb je die niet, kijk dan op de website wijsopreis.nl welke eisen het land van bestemming stelt. Hier staan ook de regels voor de terugreis. Check op de site of een PCR- of sneltest wordt gevraagd en of bijvoorbeeld ook kinderen een geldig coronabewijs moeten hebben.

Als je dit eenmaal weet, maak je op testenvoorjereis.nl een afspraak voor het verkrijgen van een coronacertificaat. Aangeraden wordt dit niet eerder dan vijf dagen voor vertrek te doen, omdat de regels regelmatig veranderen en er nog iedere dag locaties bijkomen waar je een gratis test kunt laten afnemen.

Mensen met een DigiD kunnen voor een PCR-test ook terecht bij enkele GGD-locaties. Hiervoor een afspraak maken kan alleen via het speciale telefoonnummer 0800-5005. Goed om te weten: lang niet alle GGD-testlocaties (waar je je laat testen bij als je verkoudheidsklachten hebt) bieden deze dienst aan. In de regio Gelderland-Zuid kun je bijvoorbeeld alleen in Culemborg terecht.

Ook belangrijk: de geldigheidsduur van de test gaat in op het moment dat het wattenstaafje de neus verlaat. Het is dus zaak ervoor te zorgen dat een test niet te lang van tevoren wordt afgenomen.

In de CoronaCheck-app kun je alle drie de genoemde bewijzen omzetten naar een coronabewijs.

Ook voor een reiscertificaat geldt dat je hiervoor terechtkunt bij commerciële partijen. Een PCR-test met certificaat kost rond de 90 euro. Wie op het laatste moment op Schiphol nog een PCR-test nodig heeft, betaalt 349 euro.

Testen voor je reis (er komen nog steeds locaties bij)

Fuchsiastraat 28, Nijmegen
Tooropstraat 131, Nijmegen
Velperbinnensingel 9, Arnhem
Heuvelstraat 2B, Oss
Schoolstraat 24, Venray
Kerkstraat 39, Helmond
Waterstraat 84, Tiel
De GGD-locaties waar je terecht kunt voor een ‘reistest’: Cuijk, Culemborg, en Uden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Gratis testen voor vakantie of feestje: hoe zit dat, en waar kun je terecht? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Gratis testen voor vakantie of feestje: hoe zit dat, en waar kun je terecht?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…