Gratis zomeruitje: deze Bossche stadswandeling door de binnenstad met audiotour

Gratis zomeruitje: deze Bossche stadswandeling door de binnenstad met audiotour

Op een mooie zomerdag is niets zo fijn als buiten zijn. Voor wie een gratis zomeruitje zoekt, heeft Theater aan de Parade een leuke tip. Volg de historische stadswandeling ‘Mijn lieven dochter’. De audiotour neemt je mee door kleine straatjes en vertelt een spannend verhaal over een Bossche keizersdochter dat zich eeuwen geleden afspeelde.

De stadwandeling duurt ongeveer een uur en voert je langs verschillende locaties in de binnenstad. Onderweg scan je QR-codes en luister je naar het bijzondere verhaal van Barbara Disquis. Bekende acteurs als Loes Luca (Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster), Paul Hoes en Ronald Schenk vertellen het audioverhaal. Ook is er een kleine rol voor burgemeester Jack Mikkers.

Barbara’s verhaal

Misschien heb je Barbara wel eens gezien. In het Zwanenbroedershuis hangt een klein schilderij van deze zelfverzekerde jonge vrouw. Barbara was de dochter van Bossche weduwe Disquis en keizer Maximiliaan van Oostenrijk. Na een avontuurtje raakte weduwe Disquis zwanger en beviel in 1482 van Barbara. Ondanks de buitenechtelijke relatie, noemt de keizer haar ‘mijn lieven dochter’.

Als ze zestien jaar is, moet Barbara trouwen. Maar de jonge vrouw komt in opstand en trekt zich terug in het klooster. Eigenzinnig en krachtig komt Barbara Disquis in verzet tegen de middeleeuwse verwachtingen en gewoonten. Als een vijftiende-eeuwse feministe gaat de dochter van de keizer de strijd aan met de macht…

Zo wandel je mee

Voor de audiotour heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Wandelend door de historische binnenstad, tref je QR-codes op acht plekken waar Barbara’s leven zich ruim vijf eeuwen geleden afspeelde. Scan de QR-code met je telefoon, om het verhaal te horen. De stemmen van bekende acteurs slepen je mee in de historie. Ook hoor je mystieke muziek van Hildegard van Bingen. Dit unieke project van Theater aan de Parade en Paleis voor Volksvlijt is gerealiseerd onder leiding van Vincent van den Elshout.

Op je eigen tempo

De stadswandeling is vanaf 13 juli de hele zomer te doen. Je volgt de route en audiotour gratis en wanneer jij wil. Je wandelt dus op je eigen tempo. Er is een audiotour voor volwassenen en een audiotour voor kinderen vanaf 4 jaar.

Reageer of discussieer mee

Vond u Gratis zomeruitje: deze Bossche stadswandeling door de binnenstad met audiotour nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Gratis zomeruitje: deze Bossche stadswandeling door de binnenstad met audiotour” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…