Groen vinkje CoronaCheck blijft staan na positieve test: ‘Wordt naar gekeken’

Groen vinkje CoronaCheck blijft staan na positieve test: ‘Wordt naar gekeken’

Wie eenmaal een vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app heeft gekregen, houdt het groene vinkje ook als hij of zij later positief test op het coronavirus. Het ministerie van VWS zegt dat er wordt gekeken naar een oplossing voor dit probleem.

Met de QR-code in de CoronaCheck-app kan iemand die later positief is getest op corona toch een evenement bezoeken of op vakantie naar andere Europese landen. Dat komt doordat het vaccinatiebewijs in de app momenteel geen geldigheidsduur heeft: eenmaal aangemaakt, blijft het groene vinkje staan.

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) noemt dit in een reactie op een bericht van de Volkskrant ‘een moeilijke situatie’. “We zijn ernaar aan het kijken hoe we dit kunnen oplossen. Het is technisch nog vrij lastig. Het is wel zo dat bij gevaccineerden het risico op besmetting kleiner is”, zegt een woordvoerder van VWS.

Het Outbreak Management Team (OMT) is op de hoogte van het probleem. “Er wordt gekeken naar hoe we dit kunnen verbeteren. Een besluit wordt bekend bij het volgende persmoment over corona op 13 augustus”, zegt de woordvoerder van het ministerie.

Evenementen zonder zitplaatsen, waarbij niet altijd 1,5 meter afstand is te houden, zijn sowieso tot en met 13 augustus verboden. Volgens het OMT is het in sommige gevallen goed om van álle bezoekers een negatieve coronatest te vragen. Het kabinet neemt dat advies mee in de besluitvorming.

Mensen die volledig zijn ingeënt tegen corona moeten twee weken wachten tot ze op basis van hun vaccinatie een QR-code kunnen aanmaken in de CoronaCheck-app. De Gezondheidsraad houdt twee weken aan als termijn voor een goede bescherming.

Een groen vinkje in de CoronaCheck-app kan overigens ook worden verkregen door middel van een geldige negatieve testuitslag of een herstelbewijs dat aantoont dat iemand het afgelopen half jaar met corona is besmet en weer is genezen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Groen vinkje CoronaCheck blijft staan na positieve test: ‘Wordt naar gekeken’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Groen vinkje CoronaCheck blijft staan na positieve test: ‘Wordt naar gekeken’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…