Groene vinkjes in corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf 8 februari

Groene vinkjes in corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf 8 februari

De eerste groene vinkjes in de CoronaCheck-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf volgende week dinsdag. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid donderdag. Eerder werd nog uitgegaan van 4 februari, maar dat wordt 8 februari.

“Hoewel de bescherming van de coronavaccins tegen ziekenhuisopname nog steeds erg hoog is, neemt de bescherming tegen overdracht en ziek worden van het virus geleidelijk af”, laat het ministerie weten. Daarom verliest het coronatoegangsbewijs zijn geldigheid ruim 38 weken na de tweede prik.

Het toegangsbewijs was in eerste instantie onbeperkt geldig na vaccinatie, maar dat is veranderd. Het bewijs is nu nog 270 dagen geldig na de tweede prik. Wie is hersteld van het coronavirus krijgt nog 180 dagen een groen vinkje in de CoronaCheck-app.

Na de boosterprik is het vinkje vooralsnog onbeperkt geldig. Daarmee wil het ministerie de geldigheid van het coronatoegangsbewijs gelijktrekken met andere EU-landen.

Als de nieuwe regels vrijdag in waren gegaan, zouden naar schatting ruim een half miljoen mensen hun groene vinkje kwijtraken. Zij moeten zich dan laten testen als ze bijvoorbeeld naar een horecazaak of de bioscoop willen of een vliegreis willen maken. Dit treft vooral mensen die nog geen boosterprik hebben gehad.

Reageer of discussieer mee

Vond u Groene vinkjes in corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf 8 februari nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Groene vinkjes in corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf 8 februari” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…