Grotere Arnhemse coronaterrassen blijven bestaan

Grotere Arnhemse coronaterrassen blijven bestaan

De grotere Arnhemse coronaterrassen mogen de rest van het jaar blijven staan. De kans is groot dat de horecazaken ze ook in de eerste helft van volgend jaar kunnen laten staan. In de coronaperiode kregen horecazaken de ruimte hun terrassen uit te breiden. Binnen mochten ze lange tijd geen klanten ontvangen. Ook konden er door de 1,5 metersamenleving minder mensen op een terras zitten. Door hun terras te verruimen, kregen ze de kans wat meer te verdienen.

In totaal mochten negentig zaken een ruimer terras. Die toestemming loopt af op 30 november. Maar wethouder Jan van Dellen is van plan die periode te verlengen, in ieder geval tot het einde van het jaar, en vermoedelijk ook in de eerste helft van het nieuwe jaar.

Lastige periode

Tot grote tevredenheid van Jan van Hooijdonk van de afdeling Arnhem van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Hij signaleert dat de terrassen voorlopig veel voller zitten dan de cafés en restaurants binnen. ,,We zitten nog in een lastige periode waarin ongevaccineerde mensen niet naar binnen kunnen als ze geen QR-code hebben. En er is ook onder gevaccineerden nog wel wat angst om in een drukke zaak binnen te gaan zitten.”

Daar komt bij dat de horeca niet meer hoeft te rekenen op steun van de overheid. Met een uitgebreider terras kunnen de zaken net wat meer verdienen, zegt Van Hooijdonk.

‘We moeten ze dit gunnen’

In de gemeenteraad was er woensdagavond heel wat discussie over het onderwerp. VVD, D66 en Arnhem Centraal willen de horecazaken graag veel ruimte bieden. ,,We moeten ze dit gunnen”, zei Steffenie Pape van de VVD.

Partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren waren er een stuk kritischer over. De terrastafels en stoelen staan nu vaak op pleinen en stoepen die tot de openbare ruimte horen. Ook zijn er conflicten met omwonenden die niet blij zijn met een groter terras op de stoep.

Deze partijen vinden dat niet goed en wezen er ook op dat er soms nog maar smalle doorgangen bestaan. Ook zijn er zorgen over de vraag of de veiligheidsdiensten wel overal goed kunnen komen. Wethouder Van Dellen wil daarom goed kijken welke terrassen langer kunnen blijven staan. Dat zal niet overal gelden.

Angst voor concurrentievervalsing

Talip Aydemir (Denk/Verenigd Arnhem) maakt zich meer zorgen over concurrentievervalsing. Kleine zaken met geen of maar een beperkt terras zijn zwaar in het nadeel tegenover de grote jongens die plek hebben voor een riant terras.

Oneerlijk, vond hij. Maar zijn bezwaren vielen in dorre aarde. Toch heeft hij wel een punt, erkent Van Hooijdonk. ,,We moeten ook oog hebben voor de kleine ondernemer en ervoor zorgen dat ze zichtbaar blijven en niet weggedrukt worden.”

D66 zou het niet erg vinden als de terrassen blijvend groter worden. Maar de kans daarop is volgens wethouder Van Dellen niet al te groot.

Reageer of discussieer mee

Vond u Grotere Arnhemse coronaterrassen blijven bestaan nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Grotere Arnhemse coronaterrassen blijven bestaan” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…