Hakkelende Kuipers kent coronaregels ook niet meer: ‘Sorry’

Hakkelende Kuipers kent coronaregels ook niet meer: ‘Sorry’

Na twee jaar van steeds wisselende coronaregels weet niet iedereen meer precies wat de huidige regels zijn. Toch is het verwonderlijk dat ook de minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers ze ook niet meer allemaal op een rijtje heeft. In de talkshow Beau moest hij het antwoord schuldig blijven op de vraag hoe lang je in isolatie moet na een positieve coronabesmetting, terwijl hij momenteel nota bene zelf overweegt om de duur ervan te verkorten.

Op vragen van Telegraaf-verslaggever Wouter de Winther over of een thuisquarantaine bij corona zeven dagen duurt, komt een hakkelend antwoord. “Ehh, dat exact is dat, om en nabij”, reageert Kuipers. Op de vervolgvraag van De Winther of in Nederland net als in de Verenigde Staten het aantal dagen van zeven teruggebracht kan worden naar vijf om zo de druk op de samenleving te verminderen, geeft Kuipers opnieuw een ontwijkend antwoord. “Dan is de vraag, dat is niet aan mij, sorry dat ik het niet exact weet, hoe veilig kan dat?”
Wanneer iemand nu uit zelfisolatie mag bij een positieve besmetting, hangt af van hoe lang iemand al klachtenvrij is. Pas na 24 uur zonder klachten kan iemand weer naar buiten. Maar dan moeten de eerste klachten wel langer dan een week geleden zijn ontstaan. Omdat men minder lang ziek is door de omikronvariant zou het mogelijk korter kunnen. Het is aan het RIVM om de verkorte duur van de isolatie te beoordelen, aldus Kuipers.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hakkelende Kuipers kent coronaregels ook niet meer: ‘Sorry’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hakkelende Kuipers kent coronaregels ook niet meer: ‘Sorry’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…