Haven Urk verwelkomt duizendste QR-code-betaler

Haven Urk verwelkomt duizendste QR-code-betaler

De haven van Urk heeft woensdagmiddag de duizendste bezoeker ontvangen die gebruik heeft gemaakt van een speciale havendienst. Sinds kort is het mogelijk om jezelf aan te melden middels een zogeheten QR-code, die een website opent op de mobiele telefoon. Melden bij de havenmeester is niet meer nodig en dat komt vooral op zondag goed uit.

Op alle stroomvoorzieningen in de haven is de code te vinden. Na het scannen kan de bezoeker aangeven of hij met een boot of met een camper is gekomen. Ook het aantal mensen dat de haven aandoet moet in verband met de toeristenbelasting worden opgegeven. Betalen gaat ook digitaal. Vervolgens krijgt de bezoeker via e-mail of sms een code die gebruikt kan worden voor het toiletgebouw en de wifi in de haven.

Zondagsrust

Het havenpersoneel werkt op zondag niet in verband met de zondagsrust. In principe kan een toerist dan de hele dag gratis liggen, maar volgens woordvoerder Eef de Vries van de gemeente Urk is dat niet zozeer het probleem. Mensen die op zondag komen, kunnen niet naar het toilet en hebben geen toegang tot de wifi en gaan dan alsnog bellen met de havenmeester. Dat wordt nu ondervangen door de QR-code.

De verwachting is dat deze zomer zo’n 2.500 mensen gebruik maken van de dienst. Volgens De Vries zou dat een groot succes zijn. Een stel uit Harderwijk dat de haven van Urk vaker aandoet, was de duizendste gebruiker van het systeem.

Reageer of discussieer mee

Vond u Haven Urk verwelkomt duizendste QR-code-betaler nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Haven Urk verwelkomt duizendste QR-code-betaler” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…