Helmonder al maanden gevaccineerd, maar een QR-code krijgt hij niet

Helmonder al maanden gevaccineerd, maar een QR-code krijgt hij niet

Al vier maanden volledig gevaccineerd, maar nog steeds geen QR-code. Diederik van Haren (48) uit Helmond probeert sindsdien zijn probleem opgelost te krijgen bij de GGD, maar tot nog toe tevergeefs. Zijn vaccinaties – gewoon in Helmond op 5 juni en 10 juli gekregen – staan bij de GGD in het systeem geregistreerd, daar ligt het volgens Van Haren niet aan.

„Dat bevestigt de GGD ook, maar toch heb ik nog steeds geen QR-code.” De laatste weken hing de Helmonder vele malen met de GGD Backoffice aan de lijn. „Steeds kreeg ik de toezegging dat het opgelost ging worden, maar dat is tot op heden niet gebeurd.” Het wordt voor hem een lastiger probleem, nu toegang op steeds meer plekken afhangt van een QR-code. „Ik neem nu mijn twee vaccinatiebewijzen mee, als ik naar de bioscoop ga”, vertelt Van Haren. „En bij de voetbalkantine kennen ze me. Tot nu toe gaat dat goed, maar als ze voet bij stuk houden, kom ik er gewoon niet in.”

Lettercode intypen

GGD Brabant-Zuidoost erkent dat er problemen zijn, alleen niet meer zo groot als in de zomer toen vele tientallen mensen tegelijk zonder qr-code zaten. De organisatie krijgt nu nog circa drie meldingen per dag van mensen bij wie de Coronacheckapp niet correspondeert met de registratie bij de GGD. „Die gevallen worden handmatig door onze backoffice in orde gemaakt”, zegt een woordvoerder.

„Mensen krijgen per mail een code om het op te lossen. Vanwege privacy wordt die versleuteld verstuurd. Als mensen er niet uitkomen, begeleiden we hen tot het gelukt is.” Van Haren heeft inderdaad twee keer een mail gehad. „Ik moest dan een lettercode intypen, maar kreeg daarna de melding: ‘Deze combinatie is niet geldig’.”

Het meest frustrerende vindt Van Haren dat je niemand kunt bellen om het op te lossen. „Waar je ook heen belt, iedereen verwijst je door naar de GGD Backoffice, waar elke keer weer hetzelfde verhaaltje wordt verteld.”

Uitzonderlijk dat het maanden later nog niet is opgelost

Volgens woordvoerder Bert van Plateringen van GGD GHOR, de overkoepelende organisatie waaronder de 25 regionale GGD’en vallen, is het uitzonderlijk dat het probleem maanden later nog niet is opgelost. Hoeveel volledig gevaccineerden nog zonder QR-code zitten, is volgens hem moeilijk in te schatten.

Vanuit het Testpanel van tv-programma Radar reageerden bijna 2000 van de ruim 16.000 panelleden dat zij problemen hadden ondervonden met de QR-code, terwijl ze wel aan de voorwaarden voldeden. Er was geen specifieke aanleiding aan te wijzen: of mensen nu in binnen- of buitenland ingeënt zijn, genezen, getest of gevaccineerd zijn, het ging in alle groepen mis. Hoe lang die problemen aanhielden, is niet bekend. In drie kwart van de gevallen is het nu opgelost.

De aard van de problemen varieert, zegt Van Plateringen. Hij benadrukt dat er alleen al na vaccinatie twaalf miljoen QR-codes verstrekt zijn. „Daarom is de oplossing echt maatwerk. Vaak lukt het na één telefoontje al wel en anders zoeken we naar de juiste oplossing.”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat is het 2G beleid? De uitleg

Wethouder Hilvarenbeek wil geen QR-code aanvragen

Niet alle sportscholen controleren QR-code: ‘Knipoog en doorlopen’

Dankzij de QR-code draai ik voor het eerst volledig mee in de maatschappij

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu