Herdenkingsbord ‘meisje van Teteringen’ dag na onthulling gestolen

Herdenkingsbord ‘meisje van Teteringen’ dag na onthulling gestolen

Het bord met een QR-code bij het bos in Teteringen, waar dertig jaar geleden een gemarteld en vermoord meisje werd gevonden, is verdwenen. Het interactieve herdenkingsbord met QR-code werd vrijdag door burgemeester Paul Depla van Breda onthuld en moest onder andere leiden tot tips in de moordzaak. Oud-Telegraafjournalist Theo Jongedijk uit Teteringen meldt dat aan Omroep Brabant. Wat er precies met het bord is gebeurd is nog onduidelijk. Rond tien uur zaterdagochtend kwam de eerste melding binnen dat het bord verdwenen was. Het is ook nog onduidelijk wie er achter de actie zit. Jongedijk heeft aangifte gedaan.

Bijzonder bord

Een nieuw bordje komt er voorlopig niet. “Het is een bijzonder bord, het heeft veel moeite gekost om het te laten maken”, zegt Jongedijk. De QR-code werd ingezet als hulpmiddel in de inmiddels dertig jaar oude zaak. Wie met zijn mobiele telefoon de QR-code op het bord scande, kreeg digitale informatie over de nooit opgeloste moord. De hoop is dat dit leidt tot nieuwe aanknopingspunten.

“Het bordje is geplaatst in een gebied waar ’s nachts weinig controle is”, zegt Jongedijk. “Daarom hebben we het professioneel laten monteren. Mogelijk is het ook weer professioneel verwijderd. Ik hoop dat degene die dit gedaan heeft zich realiseert dat dit niet zomaar een bordje is. Dit is een soort vorm van grafschennis.”

Meisje van Teteringen

Burgemeester Paul Depla van Breda onthulde vrijdag op de vindplaats het bord. Jongedijk was erbij en is de kartrekker in de zaak. Vorig jaar schreef hij al een boek over het ‘meisje van Teteringen’, dat nu anoniem ligt begraven op de begraafplaats van het dorpje.

Reageer of discussieer mee

Vond u Herdenkingsbord ‘meisje van Teteringen’ dag na onthulling gestolen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Herdenkingsbord ‘meisje van Teteringen’ dag na onthulling gestolen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…