Hoe Bitcoin te gebruiken met QR-code en waarom het eenvoudiger is?

Hoe Bitcoin te gebruiken met QR-code en waarom het eenvoudiger is?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Bitcoin in het nieuws rondzweeft. Maar hoe werken Bitcoin en andere cryptocurrencies? En waarom zou je ze gebruiken met QR-codes om digitale transacties uit te voeren? Lees verder, want we hebben de antwoorden op deze vragen en meer.

Wat is cryptogeld?

Cryptocurrency is een vorm van digitale valuta die 100% elektronisch kan worden verzonden en ontvangen. Het wordt niet gecontroleerd door een centrale overheid en wordt volledig mogelijk gemaakt door internetgebruikers zelf. Hoewel er inmiddels honderden versies van cryptocurrency zijn, wordt Bitcoin het meest gebruikt. Cryptocurrency wordt vaak gebruikt voor peer-to-peer-transacties, maar meer merken hebben het aan hun betalingsmodellen toegevoegd. Twee van dergelijke voorbeelden zijn de auto-industriemerken Beepi en Karma die voertuigaankopen met Bitcoin toestaan.

Bitcoin werkt op basis van blockchain-technologie. Hoewel het systeem erachter vrij complex is, eenvoudig gezegd, betekent dit dat elke Bitcoin een digitaal bestand is dat is opgeslagen in de digitale portemonnee van een gebruiker. Deze digitale portemonnee wordt gebruikt om Bitcoin onder gebruikers te verzenden en te ontvangen. Elk van deze transacties wordt vervolgens vastgelegd in een openbare lijst die bekend staat als de blockchain, waardoor gebruikers geen valse transacties kunnen doen. Hoewel de transacties zelf openbaar zijn, kan het gebruik van Bitcoin niet worden herleid tot individuele personen, omdat transacties zijn versleuteld en plaatsvinden met behulp van een 34-cijferig Bitcoin-adres dat specifiek is per gebruiker.

Een overzicht van de geschiedenis van Bitcoin

Het concept van cryptocurrency is ontstaan ​​uit de behoefte om digitale transacties te vereenvoudigen. Bovendien wilde de oprichter ook een gedecentraliseerde digitale valuta creëren waarvoor geen persoonlijk identificeerbare gegevens nodig zijn die verband houden met transacties zoals die bij traditionele banken voorkomen. De werkelijke oprichter van Bitcoin als elektronische valuta is onbekend, hoewel de uitvinding ervan in 2009 onder bitcoin.org wordt toegeschreven aan een persoon of groep individuen die bekend staat als Satoshi Nakomoto. Veel theorieën schrijven Bitcoin toe aan verschillende makers, maar niemand moet nog naar voren komen als de oprichter.

Cryptocurrency-statistieken die ervoor zorgen dat u het wilt gebruiken

Desalniettemin is het gebruik van Bitcoin sinds 2009 omhooggeschoten. Hoe langer de Bitcoin en andere cryptocurrencies beschikbaar zijn voor het publiek, hoe breder ze worden gebruikt. Op wereldschaal is Turkije het topland voor het gebruik van cryptocurrency, gevolgd door Brazilië en Colombia.

Hoewel de VS van bovenaf lager op de lijst staat, verklaarde in november 2019 bijna 40% van de Amerikanen open te staan ​​voor betalingen met Bitcoin. Bovendien is het aantal Amerikanen in de leeftijd van 25-34 jaar dat van plan is om in de toekomst in Bitcoin te investeren, in hetzelfde tempo, dus het is heel goed mogelijk dat Bitcoin-gebruik na verloop van tijd een typisch verschijnsel over de hele linie zou kunnen worden.

Bovendien kan de opkomst van de fintech-industrie grotendeels worden toegeschreven aan blockchain-technologie, omdat het is hoe ze het vertrouwen van gebruikers kunnen vestigen door veilige software te maken. Er zijn dus tweeledige voordelen aan de ontwikkeling van cryptocurrency in verband met blockchain-technologie.

Wie gebruikt Bitcoin?

De redenen waarom zowel gebruikers als merken meer vertrouwd raken met het idee van Bitcoin-transacties, is dat ze digitale transacties vereenvoudigen, met name via mobiel in combinatie met QR-codes, en de transactiebeveiliging verhogen door middel van codering. Deze gemakkelijke integratie met mobiele technologie heeft sterk beïnvloed waarom de jongere generatie het steeds meer omarmt en dat in de nabije toekomst zal blijven doen.

Met een voorspelde 400 miljoen Bitcoin-gebruikersbasis in 2030, moeten merken hier absoluut rekening mee houden als ze concurrerend willen blijven, omdat het aanbieden van moderne vormen van digitale betalingen de nieuwe norm is. De onderstaande infographic schetst de huidige gebruikersdemografie voor Bitcoin. Desalniettemin zullen deze cijfers in de loop van de tijd een breder gebruikersbereik omvatten.

Waarom is het een goed idee om Bitcoin met QR-codes te gebruiken?

Voor gewone Bitcoin-gebruikers is het elke keer typen van dit nummer buitengewoon vervelend. QR-codes worden al lang gebruikt om mobiele transacties te stroomlijnen, dus in combinatie met Bitcoin werkt het uitgangspunt hetzelfde. Het enige verschil is dat wanneer u een betaling doet met een Bitcoin QR-code, u uw digitale Bitcoin-portemonnee gebruikt in plaats van uw bankrekening.

QR-codes versnellen het transactieproces

QR-codes versnellen mobiele transacties, niet alleen voor Bitcoins, maar voor iedereen die QR-codes gebruikt, omdat ze gebruikers binnen enkele seconden verbinden met een bepaalde aankooplink, vooral op gedrukt materiaal.

Bovendien maken veel landen zich op voor ‘cashless society’, wat betekent dat betalingen uitsluitend digitaal worden prioriteit gegeven. Als gevolg hiervan zijn QR-codes gebruikt om het digitale betaalproces via smartphone gemakkelijk te maken. Als het om Bitcoins gaat, kunnen zowel kopers als verkopers QR-codes scannen om bitcoin-transacties op dezelfde manier te implementeren. Bitcoin QR-codes kunnen eenvoudig in de buurt van kassa’s of rond producten worden geplaatst om het aankoopproces te stroomlijnen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe Bitcoin te gebruiken met QR-code en waarom het eenvoudiger is? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe Bitcoin te gebruiken met QR-code en waarom het eenvoudiger is?” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…