Hoe de fitnessindustrie QR-codes kan gebruiken om digitaler te worden

Hoe de fitnessindustrie QR-codes kan gebruiken om digitaler te worden

Het is nu tijd voor de fitnessindustrie om digitaal te gaan. Het is niet alleen essentieel om de pandemie van het coronavirus door te komen, maar ook om te voldoen aan de groeiende vraag naar trainingsroutines voor thuis. Blijf lezen en je zult snel zien waarom QR-codes een topkeuze zijn geworden voor fitnessbedrijven over de hele wereld.

Hoe heeft de coronaviruspandemie de fitnessindustrie beïnvloed?

Met sportscholen en fitnessstudio’s die over de hele wereld hun deuren moeten sluiten, heeft de fitnessindustrie een behoorlijk zware weg voor de boeg. Met het begin van het coronavirus stond de industrie van $ 100 miljard voor een moeilijke keuze: digitaal gaan of failliet gaan. Voor kleinere sportscholen was het bijna onmogelijk om dat snel te laten gebeuren. Maar voor anderen die meer digitaal waren voorbereid, hebben ze kunnen profiteren van de huidige situatie. Peloton is een voorbeeld, dat onlangs rapporteerde dat app-downloads in maart 5 keer zo snel waren als in februari. Het traditionele fysieke bedrijfsmodel is nu in twijfel getrokken of het niet alleen bestand is tegen het coronavirus, maar ook tegen de toenemende vraag naar digitalisering.

Waarom moet de fitnessindustrie digitaler worden?

De push voor thuisfitness is eigenlijk niets nieuws. De eerste virtuele fitnessles werd gelanceerd in 1951, en toen Jane Fonda in de jaren 80 op het toneel verscheen met haar VHS-fitnesslessen, ging het concept viraal. Met de ontwikkeling van internet en online winkelplatforms werd het kopen van trainingsapparatuur voor thuis gemakkelijker dan ooit tevoren. Snel vooruit naar nu, en je zult merken dat enkele van de meest succesvolle influencers van YouTube in de fitnessindustrie zitten, omdat zoveel mensen thuistrainingen veel handiger vinden.

Fitnessgerelateerde bedrijven moeten digitaler worden als ze het coronavirus willen doorstaan ​​- en als ze op de lange termijn succesvol willen blijven. De online fitnessindustrie maakt een groei door als nooit tevoren en dat zal naar verwachting ook in de nabije toekomst gebeuren. Dus een investering in digitale methoden is nu een investering in een succesvol bedrijf in de toekomst.

Waarom QR-codes de perfecte digitale partner zijn voor de fitnessindustrie

Als u klaar bent om digitaal te gaan, zijn er veel verschillende manieren waarop de fitnessindustrie digitale inhoud kan maken en op de markt kan brengen. Het enige dat u hiervoor nodig heeft, is de juiste technologiepartner: QR-codes.

Social distancing goedgekeurd

QR-codes hebben overheden, zorgverleners en merken geholpen om veilig informatie met het publiek te delen zonder de regels voor sociale afstand te overtreden. Een belangrijke reden hiervoor is dat QR-codes geen minimale afstandsvereisten hebben om te scannen. Als je verder kijkt naar de details van NFC-technologie (wat wordt gebruikt voor “contactloze” kaartbetalingen), is het eigenlijk helemaal niet contactloos. QR-codes hebben tegenwoordig veel meer de voorkeur, omdat ze niet alleen fysiek contact nodig hebben om te worden gescand, ze kunnen ook van verre afstanden worden gescand. Het enige dat nodig is, is dat de QR-code zelf groot genoeg is en dat de afbeelding nog steeds leesbaar is voor de scanner, en dat is precies waarom China ze heeft gebruikt om de uitbraak van het coronavirus te helpen beheersen.

Gebruikt ongebruikte fysieke ruimte

Als uw sportschool gesloten is, is de raamruimte de perfecte plek om klanten in contact te brengen met digitale inhoud, zoals online trainingsvideo’s. QR-codes kunnen veilig van een afstand worden gescand en brengen ook het bewustzijn naar waar eerdere klanten nog steeds in contact kunnen blijven met hun favoriete trainers. Het is ook de moeite waard om deze methode te gebruiken nadat het coronavirus voorbij is, omdat het meer verkeer naar online kanalen zal leiden. Zodra sportscholen weer open mogen, kun je een soortgelijk concept gebruiken met mediums als muurposters en brochures.

Leidt verkeer naar mobiele kanalen en apps

Een groot deel van de online fitnessindustrie vindt plaats op apps. Zelfs als u geen eigen mobiele app heeft, kunt u uw online trainingsvideo’s toevoegen aan andere apps (bekijk deze handige lijst met de meest populaire) en uw klanten vervolgens naar die app leiden met een App Store QR-code. App QR-codes geven links naar alle relevante app-winkels weer op een voor mobiel geoptimaliseerde pagina, waardoor het gemakkelijk te bekijken is via mobiel en gebruikers eenvoudig de juiste app voor hun besturingssysteem kunnen vinden.

Kosteneffectieve methode om aan digitale eisen te voldoen

Hoewel digitaal gaan duur klinkt, zijn er methoden die u kunt gebruiken om aan de slag te gaan die geen grote investering vergen. Om het beste voorbeeld te geven, sociale media is de goedkoopste manier voor fitnessmerken om in contact te komen met potentiële klanten. Als u niet voor advertenties betaalt, zijn berichten op sociale media gratis en hebben ze alleen tijd nodig. Bovendien is het gebruik van sociale media de laatste tijd sterk toegenomen, vooral YouTube, wat goed nieuws is voor online fitness. Ook hier kun je de fysieke ruimte rondom je sportschool gebruiken in combinatie met een Social Media QR Code om je volgers te laten groeien.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe de fitnessindustrie QR-codes kan gebruiken om digitaler te worden nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe de fitnessindustrie QR-codes kan gebruiken om digitaler te worden” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…