Hoe het gebruik van QR-codes voor pride maand uw campagne beïnvloedt

Hoe het gebruik van QR-codes voor pride maand uw campagne beïnvloedt

Het is die tijd van het jaar waarin de wereld kleurrijker wordt, de Pride-vlaggen hoger worden gezwaaid en lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers, interseksuelen en aseksuelen (LGBTQIA+) luider worden – en we durven te zeggen, trotser. Verander uw campagneadvertenties van monochromatische tinten in caleidoscopische regenbogen, want deze maand vieren we Pride!

Heeft u een marketingmedewerker nodig om uw bereik te vergroten? Probeer een QR Code-marketingstrategie om uw volgende Pride-campagne op te poetsen en meer bondgenoten aan te trekken om de LGBTQIA+-gemeenschap te ondersteunen.

In dit artikel gaan we in op de geschiedenis van Pride, wat je moet vermijden bij het bedenken van een strategie voor je volgende Pride-campagne, en gaan we over campagnes die een ingenieuze QR-code-oplossing hebben gebruikt – allemaal om je te inspireren om een ​​zinvolle campagne te creëren die de stemmen versterkt van de LGBTQIA+-gemeenschap. QR Codes Pride-campagnes gaan verder dan de binaire zwarte en witte vierkanten en roepen op tot een omhelzing van een veelkleurige regenboog. Klaar om wat kleur aan uw QR Code-campagne te geven?

Wat is Pride-maand?

De regenbogen en gecoördineerde kleurendisplays zijn misschien ons eerste referentiepunt voor Pride, maar laat de kleurrijke arrays het doel van de herdenking van Pride niet overschaduwen. Pride Month is een jaarlijkse viering die de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender-, queer-, intersekse- en aseksuele cultuur verheft – en hun rechten, activisme en menselijkheid ondersteunt.

Geschiedenis van de Pride-maand

Het begon allemaal op 28 juni 1969. Het was een van die vaste avonden in de Stonewall Inn toen de politie opnieuw de homobar in New York City binnenviel. Maar deze keer vochten mecenassen en buurtbewoners, moe van de meedogenloze intimidatie door de politie, terug. Wat begon als een politie-inval, escaleerde in opeenvolgende dagen van protest. Dit is in de geschiedenis gecementeerd als de Stonewall-rellen – een keerpunt voor de Gay Liberation Movement. Een jaar later was de eerste Pride-mars, ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van de Stonewall-opstand.

Vuistregels voor Pride Month-campagnes:

Het is gebruikelijk dat bedrijven hun steun aan de queergemeenschap alleen tonen tijdens de maand Pride. Maar er zijn duidelijke manieren om dit te voorkomen. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het bepalen van de strategie voor uw campagne.

  • Blijf uit de buurt van regenboogwassen – dit beschrijft hoe bedrijven profiteren van het Pride-symbool – de regenboog in een poging om performatieve steun te tonen aan de LGBTQIA+-gemeenschap zonder een vinger uit te steken om de gemarginaliseerde gemeenschap op een tastbare manier te ondersteunen.
  • Geef het podium aan queer-beïnvloeders en leiders – als je echt je platform wilt gebruiken om de beweging te ondersteunen, zet dan iemand in de schijnwerpers die een woordvoerder van je campagne kan zijn.
  • Concentreer je niet alleen op de maand van Pride – het is niet genoeg om een ​​bondgenoot van Pride Month te zijn. Consumenten zijn klaarwakker voor performatieve ondersteuning. Merken hebben het hele jaar door de mogelijkheid om duurzame verandering teweeg te brengen door een cultuur van inclusie en verbondenheid te creëren voor queer mensen binnen hun werkorganisaties en in hun campagnes. Authentiek bondgenootschap begint binnenin.
  • Bundel de krachten met LGBTQIA+ non-profitorganisaties — Trevor Project, GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) en GLSEN (the Gay, Lesbian, and Straight Education Network), om er maar een paar te noemen.
  • Gebruik QR-codes voor Pride-campagnes – door vierkante rasters in uw campagne te implementeren, profiteert u van het volgen van QR-codes wanneer u een dynamische QR-code gebruikt – en creëert u naadloze offline naar online ervaringen voor uw publiek.
  • Hoe QR-codes te gebruiken voor Pride Month

Deze campagnes sloegen het uit het park. Ze toonden oprechte bondgenootschap, versterkten de stemmen van de LGBTQIA+-gemeenschap en creëerden impactvolle marketingcampagnes – zonder poespas. Neem een ​​kijkje bij deze campagnes en modelleer hoe ze het voor elkaar hebben gekregen. Deze campagnes veroveren het hart van Pride.

#1 H&M’s ‘Beyond the Rainbow’-campagne

“Beyond the Rainbow” is een wereldwijde campagne die liep van juni tot september 2021. Het is gericht op het vertellen van persoonlijke verhalen van verschillende stemmen binnen de wereldwijde LGBTQIA+-gemeenschap.

Je hoort individuele verhalen van een diverse groep – influencers, activisten, artiesten, zangers en acteurs, inclusief interne H&M-medewerkers, waarom hun verhalen ertoe doen en hoe versterkende stemmen binnen deze wereldwijde gemeenschap anderen uitnodigt om een ​​beetje trotser en authentieker te leven .

Een deel van het succes van de campagne is te danken aan de manier waarop ze verder gaan dan de regenboogtinten – tot de kern ervan doordringen door de universele maar unieke LGBTQIA+-ervaring te vermenselijken. Een diverse reeks stemmen onderscheidt het, en dat is waar de vlag om draait.

En hoewel we toegang krijgen tot deze verhalen via levendige regenbogen, is het slechts een toegangspunt. Het werkt op dezelfde manier als het scannen van een QR-code, maar in plaats van pixelpatronen te scannen, scan je regenbogen via de H&M-webapp.

Zodra gebruikers de regenboog hebben gescand, worden ze doorverwezen naar de bestemmingspagina ‘Beyond the Rainbow’, waar ze toegang krijgen tot verhalen van een breed scala aan LGBTQIA+-mensen van over de hele wereld. Als call-to-action (CTA) worden gebruikers aangemoedigd om Instagram-filters te gebruiken om hun eigen Pride-verhalen op sociale media te delen.

Waarom we van deze campagne houden:

Technologie opent een universum van mogelijkheden waardoor we in contact kunnen komen met verschillende stemmen en aangrijpende verhalen van mensen uit de LGBTQIA+-gemeenschap over de hele wereld.

Wat zou deze campagne kunnen verbeteren:

We zouden alleen willen dat QR-codes in deze campagne zouden zijn gebruikt. Een dynamische URL QR-code of een app-QR-code zou een regenboog aan mogelijkheden hebben geopend: de gebruiker naar een bestemmingspagina of Google Play, Apple Store of Amazon Appstore leiden.


De web-app van H & M geeft gebruikers toegang tot individuele queer-verhalen van over de hele wereld. Bron: YouTube

#2 QR-codes van Skittles voor trots

De afgelopen 2 jaar heeft Skittles tijdens de Pride-maand een gewaagd statement gemaakt op zijn snoepverpakkingen om zijn solidariteit met de queer-gemeenschap te tonen. Hun Pride-packs veranderden van felgekleurde regenbogen in een gedimd, kleurloos grijs pakket met een regenboog uit het zicht – allemaal om de enige regenboog te vieren die ertoe doet.

Skittles werkte samen met GLAAD om $ 100.000 in te zamelen om hun steun voor de LGBTQIA+-gemeenschap hoog te houden — en zette Blair Imani in de schijnwerpers, een historicus, auteur, opvoeder, beïnvloeder en gemeenschapsleider voor de queer-gemeenschap.

Ze lanceerden ook een programma met de naam QueeR Codes (je hoorde het goed) tijdens Pride Month en bundelden hun krachten met 4 LGBTQIA+-artiesten om Pride Month-kunstwerken (muurschilderingen) te maken die vertegenwoordigen hoe zij de regenboog zien. En er is ook een addertje onder het gras: elke mural heeft een QueeR-code die je linkt naar inhoud en verhalen van queer folk.

Dit jaar ging Skittles nog een stapje verder om 6 LGBTQIA+-artiesten op hun verpakking te zetten. Wanneer je deze QR-codes voor Pride scant, ontdek je een hele nieuwe wereld: een Augmented Reality (AR)-ervaring!

Zodra je de QR-code hebt gescand, betreed je een virtuele wereld, vind je een virtueel Skittles-pakket met een vervolgkeuzemenu met knoppen die je niet kunt weerstaan ​​— zodat je kunt spelen met (en downloaden) achtergronden, om de artiesten te leren kennen, en het biedt ook de mogelijkheid om “meer te leren”. Deze onweerstaanbare knop brengt je naar de Walmart-website waar je meer te weten kunt komen over de campagne. Probeer het eens, als je er zin in hebt.

Waarom we twee jaar op rij de Skittles Pride-campagne aanmoedigen:

Wat is er niet om lief te hebben? Beide campagnes verleggen de aandacht van de regenboog naar LGBTQIA+-artiesten en de gemeenschap als geheel. Ze vergroten het bewustzijn en zetten de betrokkenheid, het leren en de ondersteuning van deze gemarginaliseerde gemeenschappen in de schijnwerpers. We zijn vooral onder de indruk van hoe ze QR-codes gebruikten om AR-ervaringen te openen. Kortom, bravo, Skittles! Lees op onze blog meer over hoe een AR QR-code de gebruikerservaring optimaliseert en hoe de metaverse QR-code de manier waarop we met merken omgaan zal veranderen.

#3 Target’s Take Pride-campagne

In 2015 lanceerde Target zijn eerste #TakePride-campagne. Sindsdien hebben ze, ondanks het publieke verzet, blijk gegeven van een onophoudelijke bondgenootschap met de LGBTQIA+-gemeenschap, van de binnenkant van hun organisatie tot hun campagnes en Pride-collecties.

In 2021 bevatte hun collectie meer dan 150 op queer geïnspireerde producten, van badkleding tot zwembandjes – niet alleen om de zichtbaarheid van queers te vergroten, maar ook om de boodschap van liefde en inclusie te bevestigen.

Bovendien was er in hun digitale marketingcampagne een jonge zwarte queer-auteur, Leah Johnson. Het overhandigen van de microfoon aan gemarginaliseerde stemmen en verhalen, waarover de auteur schrijft, verbetert de representatie van queer en normaliseert het vertellen van LGBTQIA+-verhalen.

Bovendien hebben ze voor het 10e jaar van Target, $ 100.000 gedoneerd aan GLSEN, een organisatie die zich inzet voor de empowerment van LGBTQIA+-studenten, zodat ze kunnen groeien in een veilige, koesterende onderwijsomgeving – vrij van intimidatie en discriminatie.

Tussen alle Pride-merchandise die in Target te zien was, verschenen ook kleurrijke QR-codes om de geest van Pride te verspreiden. Deze keer lokte Snapchat’s versie van QR-code, de Snapcode genaamd, gebruikers naar binnen. Eenmaal gespot tussen de rekken met regenboogparafernalia, werden klanten gevraagd door een CTA (call-to-action).

De Snapcode opende een AR-ervaring waarbij gebruikers een uitbarsting van feestelijke virtuele confetti konden zien. Pride is immers ook een feest. Gebruikers konden hun feestelijke Pride-retailtherapie-ervaringen delen op Snapchat en anderen aanmoedigen om Pride ook te vieren!

Wat opvalt aan de campagne van Target:

Target toont LGBTQIA+ zichtbaarheid en moedigt meer queer mensen aan om hun trots over Snapchat te delen. De Snapcode is een fantastische manier om de klantbetrokkenheid en -ervaringen te vergroten, maar ze hadden veel verder kunnen gaan met de integratie van QR-codes.

Wat kan er verbeterd worden:

In plaats van alleen een winkelervaring te creëren, hadden ze het verhaal van Leah Johnson op YouTube kunnen omzetten in een video-QR-code. Het plaatsen van dit soort code op hun website, of zelfs hun digital signage in de winkels, zou niet alleen hun videomarketing stimuleren, maar ook de klantbetrokkenheid, zowel in de winkel als online.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe het gebruik van QR-codes voor pride maand uw campagne beïnvloedt nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe het gebruik van QR-codes voor pride maand uw campagne beïnvloedt” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…