Hoe je QR-codes kunt gebruiken om social media-marketing naar een hoger niveau tillen

Hoe je QR-codes kunt gebruiken om social media-marketing naar een hoger niveau tillen

Door QR-codes toe te voegen aan de sociale-mediastrategie van uw bedrijf, kunt u betere communicatie bereiken, de verkoop verhogen, leads omzetten in klanten, eendimensionale reclame een virtuele draai geven, merknamen naar een nieuw publiek brengen en ze in leads veranderen, en nog veel meer creatieve strategieën en resultaten die kunnen worden geüpgraded als momenten, campagnes en prioriteiten als bedrijf, veranderen.

De eenvoudige stap om QR-codes toe te voegen aan elke marketingcampagne voor sociale media verandert conventionele advertenties in conversatie, moderne campagnes die merkherkenning bevorderen en het bedrijf een leven geven in plaats van slechts een eendimensionaal beeld op het display waarop in het verleden niet kon worden gereageerd , behalve door onduidelijke verkoopcijfers later. De frustratie om in het verleden niet echt te weten of marketingcampagnes werkten of niet, kan nu eenvoudig worden gevolgd en geschaald met QR-codes en deze worden opgenomen in een socialemediastrategie.

Deze interactieve marketingstrategieën door middel van QR-codes en sociale media zijn nu gemeengoed en zullen in de jaren ’20 blijven floreren, terwijl de gestage stijging van QR-codes in meerdere industrieën is doorgevoerd, vooral in m-commerce, en meer nog in combinatie met sociale media.

Door QR-codes voor verschillende toepassingen op sociale media aan te bieden, bewijst u dat u een innovatief merk hebt en dat u uw publiek bewust in leads en leads in klanten verandert. Verbind verschillende profielen, apps, m-commerce-winkels en plaats bovendien QR’s op sociale-mediaprofielen zoals Twitter, Instagram en Facebook om leuke campagnes zoals weggeefacties, promoties, speurtochten, uitdagingen, coupons en kortingen te versnellen.

Met QR-codes die zeer specifiek zijn en een duidelijke call-to-action bieden, zorgt u ervoor dat gebruikers die scannen op de exacte bestemmingspagina terechtkomen die u wilt dat ze zien, zodat ze eerder zullen volgen en betrokken raken. Hier zijn 5 tips die je social media-strategie naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van QR-codes:‍

Bevorder naamsbekendheid en herkenning met QR-codes die zijn gekoppeld aan sociale-mediaprofielen

Door QR-codes op te nemen in je social media strategie vergroot je de naamsbekendheid door de overvloed aan deelknoppen die beschikbaar zijn via social media accounts en de enthousiaste volgers die blij zijn met je producten of diensten. Potentiële consumenten die u niet eerder kenden, hebben u nu gevonden en kunnen u en uw merk volgen in plaats van op te staan ​​en naar het winkelcentrum te gaan en zich die winkel of dat café te herinneren die hun vriend eerder noemde. QR-codes die alle informatie van online AR- en VR-ervaringen naar m-commerce-winkels, kaarten en andere benodigdheden sturen om verbinding te maken, te communiceren en te kopen, kunnen nu eenvoudig worden gescand en gedeeld voor gebruikers en hun sociale kringen.

Consumenten die al aankopen doen en contact met u hebben, kunnen zich nu meer bewust zijn van promoties, verkopen, weggeefacties en meer. Merkherkenning is nu belangrijker dan ooit en consumenten geven om waar hun producten en voedsel vandaan komen en waar het bedrijf voor staat op het gebied van sociale verantwoordelijkheid, duurzaamheid en wereldwijde doelen. Door een QR-code aan te bieden om te koppelen aan sociale-media-accounts voor volgers, QR-codes in accountberichten voor evenementen of promoties, en QR-codes, zelfs om nieuwe campagnes te delen, kunnen mensen u beter leren kennen en het vertrouwen van de consument opbouwen.

Telenor Connexion is een Scandinavische IoT-provider die vorig jaar hun QR-code via sociale media deelde om met hen in contact te komen op WeChat. De aankondiging op Twitter leverde de QR-code op, zodat consumenten uiteindelijk op een persoonlijker niveau met hen in contact konden komen.

Moedig mensen aan om QR-codes te scannen om uw sociale media-accounts te volgen 

Een QR-code maken voor social media is eenvoudig en duurt seconden. Voeg al uw sociale media-profielen toe aan één QR-code en mensen kunnen kiezen op welke accounts ze u kunnen volgen. Sommige mensen hebben Instagram, maar bijvoorbeeld geen Facebook. Misschien gebruikt uw bedrijf Twitter maar LinkedIn niet. QR-codes voor sociale media kunnen worden bewerkt voor het geval u uw gebruikersnamen in een van de accounts of uw andere informatie wijzigt, of zelfs als u nieuwe accounts toevoegt. Als u één QR-code heeft om al uw sociale media-accounts in te bewaren, krijgt de persoon die scant kennis van elk profiel dat u heeft in plaats van er later online naar te moeten zoeken. Het verwijdert die extra stap en bespaart ook het bedrijf van de klant die mogelijk een concurrent volgt met een vergelijkbare gebruikersnaam.

Het is ook mogelijk om een ​​QR-code te genereren voor elk social media-kanaal dat een bedrijf heeft, maar het wordt niet aanbevolen omdat het veel ruimte in beslag neemt met tonnen QR-codes op marketingmateriaal en te veel ervan kunnen de klant bombarderen. Ze zouden natuurlijk ook meerdere keren moeten worden gescand om hetzelfde effect te krijgen als één code die alle opties onmiddellijk toont en mensen die scannen, kunnen kiezen wat ze willen volgen.

Hoe een QR-code voor sociale media te genereren

  1. Ga naar QR-code genereren
  2. Kies de optie voor sociale media
  3. Voeg al uw sociale media-accounts toe aan “Creëer de code”
  4. Pas het ontwerp aan met contrasterende merkkleuren, een optioneel logo en een frame met een duidelijke call-to-action, zoals “Scan om ons te volgen op sociale media!”
  5. Het palet waarnaar de code zal scannen, ziet eruit als de onderstaande afbeelding
  6. Download de code en druk hem af waar klanten hem kunnen zien en enthousiast zijn om te scannen

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe je QR-codes kunt gebruiken om social media-marketing naar een hoger niveau tillen nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe je QR-codes kunt gebruiken om social media-marketing naar een hoger niveau tillen” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…