Hoe kom ik aan een QR code op papier?

Heb je geen smartphone of kun je geen coronatoegangsbewijs afdrukken? Dan kun je ook telefonisch een papieren coronatoegangsbewijs met QR-code aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 0800-1351 – je hebt dan wel je BSN (burgerservicenummer) nodig. Voor meer informatie kijk je op de site van de Rijksoverheid.

U heeft geen mobiel internet nodig om CoronaCheck op uw smartphone te kunnen gebruiken. Of om de QR-code te laten zien. U heeft een internet-verbinding nodig bij het ophalen van uw gegevens in de app om een coronabewijs te maken. Daarnaast moet de CoronaCheck 1 keer per 3 dagen online zijn om instellingen op te halen.

Ik heb geen computer om een QR-code te printen

Heeft u geen computer en wilt u online een coronabewijs aanmaken? Of wilt u een coronabewijs uitprinten, maar heeft u geen printer? Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur. Ook hebben veel bibliotheken het Informatiepunt Digitale Overheid. De medewerkers zij kunnen u begeleiden. Op deze manier kunt u toch een bewijs aanmaken en gelijk gebruiken.

Is dit niet mogelijk? Lees met wie u dan contact kunt opnemen:

Gegevens met RIVM gedeeld of door GGD geprikt?

Neem contact op met telefoonnummer 0800-1421. Of met 0800-1351. U wordt dan doorverwezen naar een telefoonsysteem waar u zelf uw coronabewijs via de telefoon kunt aanvragen. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • uw BSN;
  • en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente).

Dit bewijs krijgt u per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit minimaal 5 werkdagen kan duren.

Vindt u zelf het aanvragen via de telefoon lastig? Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur.

Ook kunt u terecht bij de bibliotheek. De medewerkers kunnen u helpen om op deze manier een coronabewijs aan te maken.

Geen gegevens gedeeld of niet door GGD geprikt? Dan kunt u contact opnemen met de zorgverlener die u geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor u uitprinten.

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

5 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

5 coole manieren om een gegraveerde QR-code op materialen te gebruiken

Corona blijft rol spelen in stembureaus: kuchschermen, mondkapjes en desinfectiepalen bepalen het beeld

Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’

Engeland schaft thuisisolatie af voor mensen met corona

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu
Mobiele versie afsluiten