Hoe maak je een interactieve muur met QR-codes

Hoe maak je een interactieve muur met QR-codes

Heb je een blinde muur die smeekt om een ​​opvallend ontwerp of heb je iets nodig waarmee je meer contact kunt maken met het publiek dat je probeert te bereiken? Daar is een oplossing voor: QR-codes gebruiken. Het maakt niet uit of je ze als kunst wilt gebruiken, om producten te tonen, in klaslokalen of voor directe consumentenwinkels, ze zijn de ideale manier om de ervaring van de kijker te verbeteren.

Wat is een interactieve muur?

Een interactieve muur is een verbeterde versie van een muurontwerp – bijvoorbeeld een muurschildering, billboard, poster of scherm met hoge resolutie – waarmee mensen kunnen communiceren, meestal via hun smartphone. Interactieve wanden versterken de beleving van wanddisplays omdat ze meer zintuiglijke informatie toevoegen, zoals geluiden, video’s of zelfs games. Ze vangen en houden de aandacht op een veel diepgaandere manier dan traditionele wanddisplays, en daarom worden ze steeds populairder voor kunstdisplays, acceptatie van donaties bij evenementen, het creëren van winkelbare muren voor het kopen van producten en voor interactieve displayborden.

Waarom interactieve muren QR-codes nodig hebben

Een interactieve muur is bedoeld om de kijker een dieper inzicht te geven in de boodschap of informatie die wordt weergegeven als onderdeel van het ontwerp – en QR-codes zijn een gemakkelijke manier om die verbinding te overbruggen. Iedereen met een smartphone of tablet kan QR-codes scannen met een app van derden of rechtstreeks met de camera (we hebben advies over het scannen van een QR-code met Android), waardoor die toegevoegde elementen op interactieve muren gemakkelijk toegankelijk zijn.

Er zijn ook voordelen voor marketeers en bedrijven. U kunt het volgen van QR-codes gebruiken voor alle soorten codes. Onthoud dat wanneer u beslist of u een statische of dynamische QR-code wilt gebruiken, dynamische QR-codes u toegang geven tot scangegevens. Als u bijvoorbeeld een QR-code gebruikt om videoweergaven aan te moedigen, kunt u precies controleren hoeveel mensen uw QR-code op de interactieve muur hebben gescand, welk apparaat ze hebben gebruikt, of als u meerdere QR-codes op meerdere interactieve muren gebruikt als onderdeel van een tentoonstelling of rondleiding, waar ze zich bevonden.

Praktische tips voor het maken van interactieve muren met QR-codes

Als u van plan bent om interactieve muren met QR-codes te maken, zijn er een paar ontwerpelementen die u in gedachten moet houden om uw resultaten te maximaliseren. Houd je aan deze best practices en je interactieve muur wordt zeker een succes!

Houd interactiepunten op ooghoogte

Zorg er bij het ontwerpen van uw interactieve muur voor dat het “interactieve punt”, d.w.z. de QR-code, zich op ooghoogte bevindt. Als je het te hoog of te laag zet, kan het moeilijk worden om te scannen of te bereiken. Plaats het brandpunt van uw interactieve muur altijd op een gemakkelijk bereikbare locatie zodat kijkers deze kunnen zien en ermee kunnen communiceren.

Gebruik de juiste maat

Hoewel er geen limiet is aan hoe groot u uw QR-code kunt maken, moet deze minimaal 2 x 2 cm (0,8 x 0,8 inch) zijn als dynamisch en 3 x 3 cm (1,2 x 1,2 inch) als statisch. Anders is het mogelijk te klein om te scannen. Maak bij twijfel uw QR-code groter om ervoor te zorgen dat deze vanuit alle hoeken en afstanden leesbaar en scanbaar is. Voor hulp bij het bepalen van de grootte van de QR-code, bekijk onze gids voor de grootte van de QR-code.

Pas het aan

Uw QR-code moet de kijkers altijd net zo verblinden als uw muurontwerp. Om de aandacht op uw QR-code te vestigen en ervoor te zorgen dat deze opvalt, voegt u altijd kleuren toe aan de rest van uw ontwerp, een kader, een CTA (call-to-action) zoals ‘Scan Me’ en uw logo in het midden . Uw logo is vooral belangrijk als uw interactieve muur zich in een openbare ruimte bevindt, omdat het ervoor zorgt dat de QR-code authentiek en veilig is voor kijkers om te scannen. Bekijk onze gids voor meer informatie over het geven van uw QR-codestijl.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe maak je een interactieve muur met QR-codes nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe maak je een interactieve muur met QR-codes” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…