Hoe QR-codes te gebruiken op boerenmarkten voor uw leverancier

Hoe QR-codes te gebruiken op boerenmarkten voor uw leverancier

Op een vroege zaterdagochtend wachten verkopers op de boerenmarkt tot de drukke menigte arriveert. De geur van koffiebonen en de geur van gebakken goederen vullen de lucht met verwachting. De mensen marcheren binnen; langzaam en dan ineens. Een persoon reikt in zijn zak naar een telefoon om een QR-code te scannen in ruil voor een warm brood verpakt in een bruine papieren zak.

Een ander verwondert zich over de herkomst van koffiebonen terwijl hij in de rij staat bij de koffiekraam. Een ander kijkt naar een sieradenstandaard en volgt het socialemediakanaal van de verkoper – allemaal mogelijk gemaakt met een QR-code-oplossing. De lijst gaat maar door met al deze mogelijke scenario’s. Maar we willen dat u de sprong waagt door de techneuten naar de boerenmarkt te brengen. Ben je klaar?

Wat is een boerenmarkt?

Een boerenmarkt is een fysieke marktplaats waar lokale boeren, telers en verkopers hun lokale producten verkopen. Een boerenmarkt is niet alleen beperkt tot een vers geplukte oogst – je vindt er smakelijke eetstalletjes, koffieverkopers, sapbars en nog veel meer.

Naast alle biologische producten die je in een rieten houten mand kunt stapelen, vind je een vlaag van fantastische kraampjes. Dus of je nu je boodschappen uit de weg wilt ruimen met de meest verse lokale producten die je kunt krijgen of de lokale paddenstoelenzoeker wilt steunen voor je schimmeloplossing, een boerenmarkt is een levendige gemeenschapsplek.

Dat gezegd hebbende, leggen boerenmarkten speciale nadruk op het ondersteunen van lokale boeren, telers en verkopers (super voor de economie) – samen met een sterke milieuvriendelijke doelstelling.

Waarom het gebruik van QR-codes op boerenmarkten de knieën van de bij is?

Gemakkelijke betalingsopties

Geen kleingeld, geen probleem! Verkopers hebben er baat bij om zoveel mogelijk betalingsopties te hebben. Je moet denken aan de persoon die geen contant geld bij zich heeft of zijn portemonnee vergeet. Bereid je voor op deze situaties door een overvloed aan betalingsopties te hebben voor zowel de digitaal onderlegde als de technisch analfabete klant. Voorkom gedoe met de QR Code Generator, zodat uw klant een EPC QR Code kan gebruiken om te betalen met zijn smartphone.

Krachtige trackingfuncties

QR-codes zijn onderverdeeld in 2 groepen: statisch en dynamisch. Zonder al te veel in detail te treden, is het belangrijkste verschil tussen statische en dynamische QR-code dat statische gegevens niet kunnen worden gevolgd of bewerkt nadat deze zijn gemaakt, terwijl dynamisch zo vaak als u wilt kan worden bewerkt en gevolgd. Als u het meeste uit de almachtige trackingfuncties wilt halen, is uw beste optie de dynamische QR-code. Deze functie voor het volgen van QR-codes is een marketingtool uit de hemel.

Helemaal niet zoals het dreigende alziende oog van Lord of the Rings dat je elke beweging volgt, maar meer als een alwetende figuur die je marketingstatistieken geeft over je klanten die je helpen bij elke campagne die je lanceert.

Verbindt offline met online

Als u uw goederen bij de boer verkoopt, bent u nu een bedrijfseigenaar. Welkom in het universum van ondernemerschap. Laat dat bezinken. Maar neem niet alleen genoegen met een fysiek soort zaken – u zou uzelf onrecht aandoen. Als u wilt vliegen, is het online zetten van uw bedrijf precies wat uw bedrijf zal laten stijgen. U wilt toch dat uw klanten u kunnen vinden nadat ze bij uw kraam hebben rondgekeken of gekocht? Een online aanwezigheid helpt je daarbij.

Het goede nieuws is dat uw boerenkraam de kloof tussen uw fysieke bedrijf en online aanwezigheid kan verkleinen – met een QR-code tenminste. Door een QR-code weer te geven op al het gedrukte materiaal op uw stand, of dat nu een Social Media QR-code is om uw nieuwe Facebook-pagina leuk te vinden, of een Dynamic URL QR-code om te linken naar uw spetterende nieuwe website, vergroot u uw kansen op online verkeer.

Wat te doen op een boerenmarkt?

Mensen, jong en oud, hipsters en niet-hipsters komen samen op boerenmarkten om andere redenen dan het kopen van biologische producten of vers geperst sinaasappel- en gembersap. Het is niet alleen een productmarkt, het is een ontmoetingsplaats voor vrienden, familie en niet te vergeten – harige vrienden – honden.

Elke boerenmarkt heeft zijn eigen sfeer. Het verschilt. Veel stadsboerenmarkten zorgen voor een feestelijke sfeer met livemuziek en internationale eetstalletjes. Sommige buitenmarkten verkopen vintage kleding of boeken, terwijl andere planten of kruiden verkopen. Het hangt allemaal af van de locatie, het seizoen en de betrokken leveranciers.

Hoe QR-codes te integreren in de marktkraam van uw boer

Als u een boerenkraam heeft of overweegt te starten, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u meer voetverkeer naar uw stal kunt krijgen – en ja, vriendelijke hondenpootjes tellen mee! QR-codes kunnen uw boerenstal nieuw leven inblazen, waardoor deze direct herkenbaar is voor voorbijgangers offline en toeschouwers online. Geloof me, als je eenmaal de knowhow begrijpt, zul je meer klanten binnenhalen dan je kunt tellen.

#1 Productsignalisatie op lokale producten

Er is een betere manier om uw lokale producten tentoon te stellen: vergeet de prijskaartjes en gebruik in plaats daarvan QR-codes! Wat je ook verkoopt, er zit een verhaal achter en je doelgroep wil er alles van weten.

Als u bijvoorbeeld verse biologische producten van de boerderij verkoopt, uw merkverhaal samenstelt over hoe uw voedsel wordt verbouwd, de duurzame landbouwmethoden die u gebruikt of hoe u voor uw vee zorgt, is dit een intrigerend verkoopargument voor de ecologische -vriendelijke klant. Probeer een PDF-QR-code te maken die klanten kunnen lezen of een video-QR-code voor de visuele leerlingen die die extra stimulatie nodig hebben.

#2 Productverpakking

Uw klanten wegsturen met merkvriendelijke verpakkingen is een daad van het verspreiden van de bekendheid van uw merk van persoon tot persoon. Het is een teken om je te herinneren wanneer er een hele week is verstreken sinds ze je product hebben gekocht. Productverpakkingen zijn een wandelend reclamebord van uw merkidentiteit, maar het is ook een andere manier om uw productinformatie over te brengen.

Het enige voorbehoud is dat u beperkte ruimte op uw verpakking heeft. Niet met QR-codes. Door een QR-code voor producten te maken, ontwerpt u een merkvriendelijke zakelijke QR-code met al uw bedrijfspagina-informatie die u wilt delen. Dus slaap niet op de verpakking – je zult ons later bedanken.

#3 Merk koopwaar

Je bent niet zomaar een verkoper op een boerenstand, je bent een merkambassadeur. Op elk moment vertegenwoordigt u de identiteit van uw merk – van de producten, de verpakking tot de kleding die u draagt. Er is een gemakkelijke manier om uw merk te vertegenwoordigen op de stand van uw boer en het begint bij uw kleding. Klappen op een aangepast schort, T-shirt of hoofddeksel is heel schattig, een QR-code op kleding toevoegen, dat is dope.

Merkmerchandise is tijdloos. Wanneer mensen je merchandise dragen, worden ze je merkambassadeurs. Neem Dunkaroos, een koekjesbedrijf uit de jaren ’90 werd in 2012 stopgezet om in 2020 uit het graf te worden gehaald. Meer nog, ze verkopen kledingmerchandise waarvan baby’s uit de jaren 90 kokhalzen.

Je hoeft natuurlijk niet groot te worden (tenzij je dat wilt) – begin met iets waar mensen een koninklijke obsessie mee hebben: stickers. Het is een ongewone obsessie, dat zou je van basisschoolbezoekers verwachten, dat weten we. Misschien is het nostalgie van alle keren dat je leraar je verdiensten gaf voor goed gedrag? Hoe dan ook, er is een onverklaarbare voldoening als je een sticker op een notitieblok, koelkast of laptop plakt.

Maar weet u wat uw merksticker onweerstaanbaar kan maken voor nieuwsgierige ogen? QR-codestickers. Combineer dat met een coupon QR-code en je hebt een leger van ambassadeurs. Wees niet verbaasd als er meer mensen naar je stickers vragen op de stand van je boer – je hebt erom gevraagd.

#4 Visitekaartjes

Concurrentie kan moordend zijn in het bedrijfsleven, maar dat betekent niet dat je een wreed spel moet spelen om aan de top te komen. Een betere strategie is samenwerking. Door samen te werken en verbindingen te leggen met uw collega-leveranciers, komt u veel verder. Waarom? Het runnen van een bedrijf gaat gepaard met eb en vloed, dus tijdens het moeilijke terrein heb je bondgenoten nodig die je kunt vertrouwen.

Maak er je missie van om vanaf het begin een web van verbindingen tot stand te brengen. Breng uw producten naar andere verkopers om te proberen of mee naar huis te nemen, zoals u een nieuwe buurman zou behandelen. Als de kennismaking goed gaat, wissel dan contactgegevens uit. Of beter, haal een vCard QR-code tevoorschijn. Een vCard, een afkorting voor virtual contact card, is een digitale versie van het QR Code-visitekaartje die netwerken kinderspel maakt.

U hoeft geen lange lijst met contactgegevens in te voeren als deze is opgeslagen op uw vCard QR-code. Bewaar uw e-mailadres, telefoonnummer – zelfs uw sociale-mediapagina, zodat uw verbinding u (op de best mogelijke manier) kan cyberstalken en uw contact rechtstreeks op hun smartphone kan opslaan.

#5 Tafelbladdisplays

Je boerenkraam is niet zomaar een boerenkraam (geef jezelf wat krediet) – het is je pop-upwinkel. Op het moment dat mensen de boerenmarkt binnenlopen, nemen ze onbewust beslissingen of ze naar je kraam gaan staren, stoppen of iets kopen.

Een boerenmarkt is een circus van zintuiglijke input – het zicht, de geur, het geluid, de smaak, de aanraking zijn een feest voor de zintuigen. Er gebeurt zoveel tegelijk, dat het gemakkelijk is dat uw stal over het hoofd wordt gezien, zelfs als u stamboomproducten heeft. Het doel is om een ​​kraam te hebben die zo visueel opvallend is dat hij Instagrambaar is.

Tafeldisplays voegen een laagje creativiteit en organisatie toe aan uw kraam. Meer nog, het zijn mini-billboards die de product- en merkbekendheid vergroten. Een display dat we voor u in gedachten hebben, zijn tafeltenten – gelijke delen in het oog springend en gelijke delen briljant voor marketing.

Een manier om mensen steeds dichter bij uw stand te krijgen, is door strategisch een QR Code-tafeltent in het oog van uw klanten te plaatsen. Betover ze met speciale aanbiedingen voor uw producten met een coupon QR-code of leid ze naar uw sociale mediakanalen met de sociale media QR-code. Trek de aandacht van uw klanten en u krijgt meer voetverkeer en online verkeer met slechts één QR Code-tafeltent.

#6 Bordposters

Tijdens onze gewone uitstapjes naar de supermarkt is het onwaarschijnlijk dat je een meet-and-greet hebt met je plaatselijke boer, slager of verzamelaar. Dat maakt deel uit van de nuchtere aantrekkingskracht die je op een boerenmarkt zult vinden – de afstand tussen jou en het product dat je koopt is zo veel kleiner. Het is een warm, gemeenschappelijk gevoel wanneer je de boer ontmoet die in de grond heeft gegraven en het voedsel dat je koopt, heeft geoogst.

Dit is een zeldzame kans voor zowel de klant als de leverancier. En dat zou je willen melken. Een groot deel van het zijn van een verkoper op een boerenmarkt is immers contact maken met uw klanten. Door al uw vragen over uw product te beantwoorden, krijgen ze meer inzicht in uw product(en) en merk.

Blijf te allen tijde vriendelijk en open voor een gesprek en let op iedereen die uw stand van een afstand in de gaten houdt – en waarom zouden ze dat niet doen? Je stand staat in brand! Onthoud dat jij de ambassadeur van het merk bent. De manier waarop u met uw klanten omgaat, kleurt hun perceptie van uw merk. Als ze verbinding met jou maken, verbinden ze zich met je merk. Je geeft het meest tastbare gevoel van je merk, dus zorg ervoor dat het telt!

Wees niet bang om je rockende persoonlijkheid naar je stand te brengen, evenals je passie voor je producten en bedrijf. Houd er rekening mee dat je klanten ontmoet op verschillende contactpunten in de klantreis.

Als u uw klanten tevreden houdt (we hebben vertrouwen in u), vraag hen dan om feedback. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een QR-code voor beoordelingen. Zodra je de input van je klant hebt, heb je ook een beter idee van wie je nichemarkt is.
Als u op zoek bent naar een groot statement voor uw stand, dan is een QR-codeposter op een bord onmisbaar op de boerenmarkt.

Het opzetten van een boerenkraam op een boerenmarkt is geen regenbogen en zonneschijn – nee, meneer. Je hebt een berg middelen nodig, een paar betrouwbare bondgenoten, ultramoderne producten en nog veel meer. Maar met QR-codes hebben we u op de marketingafdeling gedekt met een breed scala aan QR-code-oplossingen.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe QR-codes te gebruiken op boerenmarkten voor uw leverancier nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe QR-codes te gebruiken op boerenmarkten voor uw leverancier” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…