Hoe QR-codes voor videomarketing uw strategie een makkie gaat worden

Hoe QR-codes voor videomarketing uw strategie een makkie gaat worden

Hoe is het mogelijk om een ​​online video marketing campagne te combineren met je print of offline strategie?

Als u klaar bent om een ​​videomarketingcampagne te maken, is er één eenvoudige optie waarmee u beide kunt aanpakken: een video-QR-code. Met traceerbare statistieken en een gemakkelijk herkenbare aantrekkingskracht voor consumenten over de hele linie, is het de veelzijdigheid van deze QR-code die hem tot een winnaar maakt. Het gebruik van video in digitale marketing kan uw merk helpen succes te vinden via meerdere kanalen, en met de mogelijkheden die het volgen van QR-codes biedt, is het tijd om een ​​QR-code-marketingcampagne te integreren in uw videomarketingstrategie.

Op video gebaseerde marketing: een gids

Met zijn hoge zichtbaarheid en toenemende relevantie is online videomarketing relevanter dan ooit. Bovendien heeft de toegankelijkheid van smartphonetechnologie het maken van door gebruikers gegenereerde video-inhoud gemakkelijker dan ooit gemaakt; op sociale media heeft het sommige platforms vrijwel overgenomen, en zelfs YouTube zelf meldt dat 70% van de weergaven op een digitaal apparaat wordt gedaan.

Vertel het verhaal van uw merk met videocontentmarketing

Een belangrijke reden waarom video zo goed werkt voor merken, is omdat het een vorm van contentmarketing is. Wat is videomarketing in relatie tot contentmarketing? Het is een essentieel onderdeel van de beeld-, tekst- en video-drie-eenheid die contentmarketeers gebruiken om een ​​merkboodschap over te brengen aan klanten.

Er zijn veel redenen waarom videocontentmarketing goed is voor merken. Maar onder hen zijn:

  • Hoe deelbaar video is op sociale media.
  • Hoe aantrekkelijk video is voor smartphonegebruikers.
  • De ROI op lange termijn — het creëren van video-inhoud lijkt misschien een enorme initiële investering, maar uiteindelijk loont het.
  • Videomarketing is ook een enorme kans om naamsbekendheid op te bouwen door middel van storytelling en om uw boodschap dieper en effectiever te ontwikkelen dan met alleen tekst en statische beelden.

Opmerkelijke videomarketingstatistieken

Zonder twijfel kijkt het internetgebruikende publiek graag naar video’s. Het is een verschuiving in contentconsumptie die directe gevolgen heeft voor marketeers. Zoals samengesteld door Biteable en gerapporteerd door Forbes, wordt verwacht dat video in 2022 een ongelooflijke 82% van het online consumentenverkeer zal uitmaken, terwijl 73% van de volwassenen in de VS YouTube gebruikt, wat meer is dan Facebook en Instagram.

Vermakelijke, boeiende en informatieve video is een perfecte alleskunner. Voor de wereld van online videomarketing is het ook een trefzekere manier om de verkoop te stimuleren: in een enquête van 2020 van Animoto zei 93% van de merken dat ze een nieuwe klant hebben gekregen omdat video op sociale media werd bekeken.

Waarom zou je video’s delen met een Video QR Code?

Nu het duidelijk is waarom video-inhoud zo belangrijk is, gaan we het hebben over een geweldige manier om deze te delen: door een QR-code voor videomarketing te gebruiken. Zoals alle QR-codeoplossingen lijkt elke QR-code op een gestippeld vierkant – en door deze vierkante vorm kreeg de QR-code een enorm voordeel ten opzichte van zijn neef, de streepjescode.

Hoe werken QR-codes? Het is vooral omdat ze 2D zijn. In tegenstelling tot hun voorganger, de Barcode, kunnen QR-codes zowel verticaal als horizontaal worden gelezen. In vergelijking met de 1D-streepjescode, die alleen horizontaal kan worden gelezen, kunnen met dit 2D-formaat nog grotere hoeveelheden gegevens worden opgeslagen, die vervolgens zeer snel kunnen worden verwerkt en geladen.

In de praktijk betekent dit dat wanneer een gebruiker een QR-videocode scant, deze vrijwel onmiddellijk naar een online videoclip wordt geleid. Dit maakt het perfect voor het delen van video’s op een combinatie van gedrukte en digitale materialen, en aangezien een QR-code voor videomarketing zowel desktop- als mobiele gebruikers kan bereiken, kan het uw campagne voorzien van traceerbare resultaten.

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe QR-codes voor videomarketing uw strategie een makkie gaat worden nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe QR-codes voor videomarketing uw strategie een makkie gaat worden” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…