Hoe scan ik een QR code?

Hoe scan ik een QR code?

Afhankelijk van uw apparaat heeft u mogelijk al een ingebouwde QR-codelezer of scanner. Open de camera-app op je mobiele telefoon en houd deze een paar seconden boven een code totdat er een melding verschijnt. Als dit niet gebeurt, controleer dan uw instellingen en kijk of het scannen van QR-codes is ingeschakeld. Werkt nog steeds niet? Maak je geen zorgen, het enige dat je nu hoeft te doen, is QR-codelezers van derden installeren vanuit je app stores.

Hoe QR-codes te scannen met een Android-telefoon

Worstel je met het scannen van QR-codes met je Android-telefoon? Android is een van de beste mobiele besturingssystemen ter wereld en veel smartphones gebruiken Android-besturingssystemen om te functioneren. Desalniettemin hangt het proces voor het scannen van QR-codes af van het type telefoon. Sommige nieuwere modellen kunnen QR-codes scannen met hun camera, terwijl je voor andere nog steeds een QR-code-app nodig hebt. Hier hebben we voor elk model een complete handleiding samengesteld over het scannen van QR-codes met Android-telefoons.

Hoe u kunt controleren of de camera van uw Android-telefoon automatisch QR-codes scant

Als uw Android-telefoon hierboven niet wordt vermeld, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt ook proberen QR-codes te scannen zonder app. Gebruik de volgende stappen om te testen of uw camera hiervoor is uitgerust:

  • Open uw Camera-app en richt deze 2-3 seconden stabiel op de QR-code die u wilt scannen.
  • Wanneer scannen is ingeschakeld, verschijnt er een melding.
  • Als er niets gebeurt, moet u mogelijk naar uw app Instellingen gaan en QR-code scannen inschakelen.
  • A

  • ls QR-codes geen optie is in uw instellingen, kan uw apparaat helaas geen native QR-codes scannen. Maar maak je geen zorgen, dit betekent alleen dat je een QR-codelezer-app van derden moet downloaden.

Hoe QR-codes te scannen met iPhone en iOS

Het is gemakkelijk om QR-codes te scannen met de iPhone, omdat het proces relatief consistent is in verschillende versies van iOS. iOS is het enige besturingssysteem dat door smartphonefabrikant Apple wordt gebruikt. Om je een beetje te helpen, hebben we een uitgebreide handleiding gemaakt om het scannen van QR-codes met iOS gemakkelijker te maken.

Hoe u kunt controleren of uw iPhone- of iPad-camera automatisch QR-codes scant

Als je niet zeker weet welke versie van iOS je telefoon gebruikt of als je QR-codes wilt scannen zonder app en je camera wilt proberen, volg dan de volgende stappen:

  • Open uw Camera-app en richt deze 2-3 seconden stabiel op de QR-code die u wilt scannen.
  • Wanneer scannen is ingeschakeld, verschijnt er een melding.
  • Als er niets gebeurt, moet u mogelijk naar uw app Instellingen gaan en QR-code scannen inschakelen.
  • Open uw Camera-app en richt deze 2-3 seconden stabiel op de QR-code die u wilt scannen.
  • Als QR-code geen optie is in uw instellingen, kan uw apparaat helaas geen native QR-codes scannen. Maar maak je geen zorgen, dit betekent alleen dat je een QR-codelezer-app van derden moet downloaden.

Wat zijn QR-codes en waarom moet je ze scannen?

QR-codes werden oorspronkelijk ontwikkeld om de technologie van streepjescodes uit te breiden. QR-codes hebben een betere functionaliteit omdat ze zowel horizontaal als verticaal kunnen worden gescand, wat komt door hun vierkante vorm. Voordat smartphones bestonden, werden QR-codes gelezen met scanners voor voorraadbeheer. Tegenwoordig is het proces veel geavanceerder vanwege smartphones. Het proces van het scannen van QR-codes stelt u in staat om de informatie die ermee verbonden is te lezen. Dit kan worden gedaan met een smartphone-app of rechtstreeks met de camera van uw smartphone (voor sommige nieuwere modellen).

Reageer of discussieer mee

Vond u Hoe scan ik een QR code? nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Hoe scan ik een QR code?” mag u delen met anderen 😉

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…