Honderden groepen in opvang dicht door corona en quarantaine pm’ers

Honderden groepen in opvang dicht door corona en quarantaine pm’ers

Nu de coronabesmettingen weer recordhoogtes bereiken, sluiten iedere dag honderden groepen in de kinderopvang noodgedwongen hun deuren. ‘Een wijdverspreid en groeiend probleem’, zegt directeur Emmeline Bijlsma van Brancheorganisatie Kinderopvang (BK).

De brancheorganisatie ziet het aantal sluitingen bij kinderdagverblijven oplopen, meldt ANP. Bij grote organisaties zijn volgens Bijlsma dagelijks meerdere groepen dicht. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar het probleem groeit zichtbaar. ‘Het gebeurt in het hele land. Veel ouders komen hierdoor in de problemen. Vooral ouders die niet thuis kunnen werken’, aldus Bijlsma.

Thuis in quarantaine

Het sluiten van groepen komt vooral door problemen in de personele bezetting. Een deel van de pedagogisch medewerkers zit thuis na een positieve coronatest, een ander deel zit in quarantaine. Om te voorkomen dat teveel mensen thuis komen te zitten, versoepelde de overheid onlangs de richtlijnen. Zo is de regel dat de hele groep of klas in quarantaine moet bij drie of meer besmettingen afgeschaft. ‘Dat is mooi, maar het effect is wel dat het virus versneld rondgaat en medewerkers in de opvang sneller besmet raken. Dan moeten alsnog groepen naar huis’, licht Bijlsma toe.

Veiligheid en geborgenheid

Afstand houden en mondkapjes dragen is in de kinderopvang onbegonnen werk, stelt de brancheorganisatie. ‘Medewerkers in het onderwijs kunnen van oudere kinderen nog afstand houden. In ons werk gaat dat niet. Je kunt geen baby een fles geven op 1,5 meter afstand’, legt Bijlsma uit. ‘Bovendien willen we de kinderen altijd veiligheid en geborgenheid bieden.’

Soepelere regels

Voor kinderopvangmedewerkers zonder klachten kunnen werkgevers en werknemers samen een uitzondering maken als dit essentieel is voor de continuïteit van de opvang. Dit is besloten naar aanleiding van de laatste persconferentie op 25 januari jongstleden.

Reageer of discussieer mee

Vond u Honderden groepen in opvang dicht door corona en quarantaine pm’ers nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Honderden groepen in opvang dicht door corona en quarantaine pm’ers” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…