Horeca-ondernemers en organisatoren verbaasd over kritiek na stijging besmettingscijfers: ‘Dit feestje willen we niet voor onszelf verzieken’

Horeca-ondernemers en organisatoren verbaasd over kritiek na stijging besmettingscijfers: ‘Dit feestje willen we niet voor onszelf verzieken’

Horeca-ondernemers en organisatoren van evenementen liggen onder vuur vanwege jongeren die massaal besmet raken na grootschalige feesten. Maar volgens Aziz Yaqoub, organisator van festivals in Rotterdamse stadsparken en eigenaar van poppodium Annabel en cultuurpodium Perron, is het te kort door de bocht om de horeca- en evenementenbranche de schuld in de schoenen te schuiven. Volgens minister Ferd Grapperhaus moet bij de deur beter gecontroleerd worden of bezoekers wel echt getest of gevaccineerd zijn. Het kabinet bekijkt of extra maatregelen nodig zijn om de stijgende cijfers terug te dingen. Daarbij heeft minister De Jonge gezegd dat de QR-code die toegang verschaft pas na twee weken na volledige vaccinatie beschikbaar wordt. Het rommelt dus.

De nieuwe stijging in de besmettingscijfers heeft volgens Yagoub vooral te maken met een optelsom van verschillende factoren. “Het ging slecht met testen op locaties van Testen voor Toegang. De stichting die daarover gaat, had een hackpoging en mensen kregen pas laat hun QR-code. Bovendien geeft minister De Jonge zelf toe dat het Janssen-vaccin te vroeg in de app is toegevoegd. Dat gaat de overheid nu corrigeren. Daar ben ik ontzettend tevreden over, want je bent niet meteen immuun als je ’s middags je Janssen-vaccin haalt met één prik en dezelfde avond nog in een mensenmassa staat. Het kan aan al die factoren liggen, dus ik vind het te kort door de bocht om de horecabranche, die anderhalf jaar naar een muur heeft staan staren, de schuld te geven van eventuele fouten. De fouten waren ook ingecalculeerd. We wisten dat dit eventueel kon gebeuren.”

Tot nu toe zijn poppodium Annabel en cultuurpodium Perron elk weekend stijf uitverkocht. “De behoefte is groot. Rotterdam leeft weer in het weekend, dat merk je aan alles”, vertelt Yagoub. Volgens hem sjoemelt maar een klein percentage jongeren met toegangscodes. “Dat is echt minder dan vijf procent. Die krijgen hun QR-code te laat of hebben het niet goed geregeld. Als ze dan net een leuke date hebben op vrijdagavond doen ze er alles aan om binnen te komen.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Horeca-ondernemers en organisatoren verbaasd over kritiek na stijging besmettingscijfers: ‘Dit feestje willen we niet voor onszelf verzieken’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Horeca-ondernemers en organisatoren verbaasd over kritiek na stijging besmettingscijfers: ‘Dit feestje willen we niet voor onszelf verzieken’” mag u delen met anderen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…