Huisartsen kunnen via nieuw webportaal vaccinatie-qr-code genereren

Huisartsen kunnen via nieuw webportaal vaccinatie-qr-code genereren

Huisartsen en andere zorgverleners kunnen via een webportaal dat later vandaag door het ministerie van Volksgezondheid wordt gelanceerd een qr-code genereren waarmee de houder kan aantonen dat hij is gevaccineerd of van corona is hersteld. Dit is onder andere bedoeld voor mensen die zich hebben laten vaccineren bij de huisarts maar hun gegevens niet met het RIVM wilden delen.

Gegevens van Nederlanders die zich hebben laten vaccineren en hiervoor toestemming geven zullen minimaal twintig jaar door het RIVM in de centrale vaccinatiedatabase worden bewaard. Het gaat om burgerservicenummer (BSN), geboortedatum, naam, adresgegevens, reden van vaccinatie zoals medische indicatie, beroep of leeftijd, datum en plaats van vaccinatie en naam vaccin en serienummer die in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS) worden opgeslagen.

De CoronaCheck-app en CoronaCheck.nl maken gebruik van de centrale vaccinatiebewijs om een qr-code te genereren. Om voor mensen die zijn hersteld en gevaccineerd maar niet in de database staan toch een qr-code te maken is er een webportaal ontwikkeld. Dit webportaal kan op basis van een BSN-nummer en de eigen registratie van de zorgverlener automatisch een qr-code genereren. Zorgverleners kunnen zo nodig ook zelf patiëntinformatie en vaccinatie-informatie daar invullen.

“Bent u geprikt door de huisarts? Dan kan de huisarts vanaf 1 juli 2021 een coronabewijs voor u maken. Kijk op de website van uw huisarts hoe dit gaat. Of stuur uw huisarts een e-mail”, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Reageer of discussieer mee

Vond u Huisartsen kunnen via nieuw webportaal vaccinatie-qr-code genereren nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Huisartsen kunnen via nieuw webportaal vaccinatie-qr-code genereren” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…