In de dierentuin voelt het even alsof corona niet bestaat: ‘Die test vooraf is zo’n leuke dag zeker waard

In de dierentuin voelt het even alsof corona niet bestaat: ‘Die test vooraf is zo’n leuke dag zeker waard

Het leek alsof corona heel even niet bestond; tenminste, voor wie de sneltest buiten beschouwing liet. Ouwehands Dierenpark Rhenen is sinds woensdag vier dagen op rij open. Elke dag mogen er maximaal tweeduizend bezoekers het park in. Ten minste, als zij een negatieve testuitslag kunnen overleggen. Luuk van den Donk (3) staat letterlijk te trappelen van blijdschap. Hij kijkt al maanden uit naar een dagje dierentuin, vertelt zijn vader Frans van den Donk.

Dat je een entreekaartje én een negatieve sneltest in de pocket moet hebben, maakt Van den Donk senior niets uit. ,,Dat is een kleine moeite voor dit enorme plezier’’, lacht hij.

QR Code gescand bij de ingang

In Nederland mogen meerdere attractieparken en dierentuinen deze maand open van de Rijksoverheid. Ouwehands Dierenpark Rhenen is vier dagen geopend, maar dan wel als een pilot. Die werkt als volgt: uiterlijk 40 uur voordat iemand van 13 jaar of ouder een dierentuin of attractiepark bezoekt, moet die een corona-sneltest ondergaan. Als deze test negatief is, moet de bezoeker daarvan een QR-code maken via een aparte app.

Deze code wordt vervolgens gescand bij de ingang van het park. Dat verliep nog niet helemaal vlekkeloos bij de dierentuin in Rhenen: niet iedereen had de app, en met de specifieke code een QR-afbeelding maken bleek een ingewikkelde klus. Vanochtend zorgde dat voor wat oponthoud bij de ingang.

In het park zijn vooral veel gezinnen met jonge kinderen die hun ogen uitkijken naar alle grote giraffen en kleine pinguïns. Maar de vissen vindt de kleine Huub het leukste. Hij is samen met zijn oma Ine Dekker een dagje dieren kijken. ,,Dat er een test aan verbonden is, vind ik geen probleem’’, vertelt oma Dekker uit Gorinchem. ,,Ik kreeg de uitslag, terwijl we in de auto zaten vanaf de teststraat. Die was gelukkig negatief. Straks gaan Huub en zijn oma naar de giraffes kijken. Dat is zijn favoriete dier.”

Reageer of discussieer mee

Vond u In de dierentuin voelt het even alsof corona niet bestaat: ‘Die test vooraf is zo’n leuke dag zeker waard nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “In de dierentuin voelt het even alsof corona niet bestaat: ‘Die test vooraf is zo’n leuke dag zeker waard” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…