In deze kroeg is geen QR-code nodig!

Ook al is de horeca vanaf 25 september verplicht om naar een corona QR-code te vragen, kroegeigenaar Johan de Vos uit Breda zal dat niet doen. In zijn Boerke Verschuren is iedereen welkom. De Vos, sinds de coronacrisis een boegbeeld voor de vaderlandse horeca, snapt het nut van een QR-code wel, maar niet overal. ,,Voor grote evenementen begrijp ik het gebruik. Maar in de horeca ben je eigenlijk te laat. De kroeg is echt iets anders dan een festival of ander evenement waar je een kaartje voor koopt.” Voor zijn eigen kroeg heeft de horecaondernemer al een oplossing bedacht. ,,Ik ga aan niemand een QR-code vragen. Op het terras hoeft het niet. Binnen kies ik ervoor om de regels van nu te blijven gebruiken.”

Wel op 1,5 meter afstand

Geen QR-code dus wanneer je aan de bar een biertje wil drinken, maar wel op 1,5 meter afstand zitten van andere gezelschappen. ,,Ik vind dat het ieders verantwoordelijkheid is. Mensen zijn vrij in de keuze of ze zich willen laten vaccineren. Wanneer je het hier te druk vindt, kan je ook naar de buurman gaan. Ik vind het niet kunnen dat je mensen bij voorbaat uitsluit.”

Waarom werkt de coronapas maar tot twaalf uur?

De QR-codes zijn volgens De Vos niet eens het grootste probleem. ,,Die eindtijd van twaalf uur zou ik er heel graag af willen hebben. Als ze zo overtuigd zijn dat die coronapas goed werkt, waarom werkt ie dan maar bepaalde delen van de dag en niet na twaalf uur?”

Geef jij QRcode-maken.nl een sterretje?

0 / 5

U gaf ons een

Start een discussie of discussieer mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Grotere Arnhemse coronaterrassen blijven bestaan

Niet iedereen snapt Coronacheck-app

Dit jaar een QR-code Sinterklaas intocht?

Weinig QR-controles: horecabranchevereniging niet verrast

hoe een QR code maken

Het maken van een QR code of het genereren van een QR code is gratis. Er zijn diverse websites waarbij het maken van een QR code gratis wordt aangeboden. Echter na een x aantal keer dat de code gescand wordt moet je gaan betalen, dat is bij ons niet zo. Bij QR code maken, is het maken van een QR code gratis! Ook de aantal scans is en blijft compleet gratis! Daar blijft het niet bij, wij werken samen met 168X.nl waarbij je een verkorte link (een dynamische link voor een dynamische QR code) geheel gratis kunt aanmaken. Wil je die link aanpassen maak je eenvoudig gratis een account aan.

De foto aan de rechterkant is niet van ons: Photo by hitesh choudhary from Pexels.

Hoe een QR code scannen?

Dit is geen abnormale vraag, want deze vraag wordt vaak gesteld door een wat ouder publiek. Op de meeste telefoons (recent van 2 tot max 3 jaar) hebben een scan functie op de camera app. Wanneer je de camera app opent en je richt de telefoon lens naar de QR code, dan krijg je een melding of je de informatie wilt bekijken.

Het is eenvoudig om te scannen, bij de wat recentere iPhones staat het icoon al klaar waarbij je niet eens hoeft in te loggen. Dus het scannen van een QR code is heel eenvoudig.

Ohh, de foto aan de linkerkant,.. niet van ons: Photo by Ylanite Koppens from Pexels.

QR-code toepassingen en vele voorbeelden QR-codes

QR code maken voor de horeca

QR code in het onderwijs

QR code voor de Horeca

QR code maken met logo

QR code voor een app

QR code reclame

Waar staat QR-code voor?

QR staat voor ‘Quick Response’. Door de code te scannen krijgt de gebruiker ‘snelle toegang’ tot informatie. Het eerste QR-codesysteem werd in 1994 uitgevonden door een dochterbedrijf van het Japanse Toyota. Ze hadden een manier nodig om voertuigen en onderdelen tijdens de productie nauwkeurig te kunnen volgen. Om dit te bereiken werd een soort barcode ontwikkeld.

Menu