Is jouw coronatoegangsbewijs nog geldig? Zo kom je erachter

Is jouw coronatoegangsbewijs nog geldig? Zo kom je erachter

ARNHEM – De geldigheid van de QR-code vervalt deze week voor ongeveer een half miljoen Nederlanders. Wie zijn deze mensen? En hoe weet je of je onder deze groep valt? Omroep Gelderland zet wat vragen en antwoorden op een rij.

Mensen die langer dan negen maanden geleden hun tweede prik hebben gehad, of langer dan zes maanden geleden een herstelbewijs hebben gekregen, moeten nu opletten dat de geldigheid van hun QR-code verloopt. Het gaat dus om mensen die rond eind april een tweede prik haalden, of mensen die in augustus corona hebben gehad.

Wie zijn deze mensen?

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat ruim drie miljoen Nederlanders op 2 mei 2021 tenminste één prik had gekregen. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders waren toen via de tweede prik volledig gevaccineerd. Als we kijken naar de berichtgeving van die tijd, zien we dat vooral Nederlanders van achterin de 50 en ouder hun eerste prik konden halen. De groep die toen voor de tweede maal geprikt kon worden, bestaat vooral uit mensen van achterin de 60 en ouder.
Is dit dan ook de groep waarvan nu de QR-code vervalt? “Niet per se”, zegt een woordvoerder van de landelijke koepel GGD GHOR. “We moeten natuurlijk ook de factor meenemen van mensen die nog niet geboosterd zijn, omdat ze onlangs corona hebben gehad. Die mensen zijn hersteld en kunnen pas sinds kort de derde prik krijgen. Daarbij laten juist veel ouderen de boosterprik wél zetten. Voor mensen boven de 60 ligt het percentage zo rond de 85 procent. Bij mensen tussen de 50 en 59 jaar ligt het iets lager, met 69 procent. Maar het gaat waarschijnlijk vooral om mensen van wie de geldigheid van het herstelbewijs vervalt.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Is jouw coronatoegangsbewijs nog geldig? Zo kom je erachter nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Is jouw coronatoegangsbewijs nog geldig? Zo kom je erachter” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…