Ivanka (23): ‘Corona maakte een regelrechte chaos van mijn leven’

Ivanka (23): ‘Corona maakte een regelrechte chaos van mijn leven’

Een kwart van de jongeren van 18 tot 25 jaar is somber en depressief door de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zo ook Ivanka Groenenberg (23). Door haar autisme en eetstoornis in combinatie met corona belandde zij in een depressie.

Op het eerste gezicht lijkt Groenenberg een vrolijke student. Ze is aan het afstuderen op de Pabo, speelt piano en is vaak met vrienden. Toch vecht ze elke dag tegen depressieve gevoelens en suïcidale gedachten, die zijn toegenomen door de coronacrisis.

,,Als er íéts is wat een regelrechte chaos in mijn leven heeft gecreëerd, dan is het wel corona”, vertelt Groenenberg. Ze kampt nu zeven jaar met een eetstoornis en sinds een halfjaar is de diagnose autisme gesteld. ,,Mijn autisme zorgt voor veel onrust, spanning en overprikkeling”, legt ze uit. ,,De eetstoornis heeft vooral voor veel verdriet gezorgd. Door beide in combinatie met corona ben ik in een depressie beland. Dat uit zich in periodes van paniekaanvallen, dissociaties en automutilatie.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Ivanka (23): ‘Corona maakte een regelrechte chaos van mijn leven’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Ivanka (23): ‘Corona maakte een regelrechte chaos van mijn leven’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…