​Je rijbewijs op je iPhone? In de Verenigde Staten kan het al

​Je rijbewijs op je iPhone? In de Verenigde Staten kan het al

Je kunt wel je coronabewijs als QR-code op je mobiel gebruiken, maar je paspoort of ID-kaart digitaal laten zien zit er nog even niet in. In de Verenigde Staten gaat die ontwikkeling iets sneller. Daar kun je nu in 8 staten je rijbewijs op je telefoon zetten, als je tenminste een iPhone hebt.
Het Amerikaanse CBR, de TSA, ondersteunt de mogelijkheid voor Apple-gebruikers straks in de staten Arizona, Georgia, Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah. Je kunt je rijbewijs kwijt in de Wallet-app op je iPhone, maar dus ook op je Apple Watch. Dat laatste is erg handig, want je hoeft dan niet je handen in je zakken te doen, wat menig politieagent enorm zenuwachtig maakt.

Wallet-app

De Wallet-app is een beetje de documentatie-applicatie van Apple. Je kunt er bijvoorbeeld ook boarding passes inzetten, creditcards en pasjes van loyaliteitsprogramma’s: typisch dingen die je ook in je echte wallet (portemonnee dus) zou stoppen. Hoewel het een welkome toevoeging is, is niet iedereen erover te spreken in verband met privacy.

Apple schrijft: “De toevoeging van rijbewijzen en staats-ID’s aan Apple Wallet is een belangrijke stap in onze visie om de fysieke portemonnee te vervangen door een veilige en gebruiksvriendelijke mobiele portemonnee”, zegt Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay en Apple Wallet bij Apple.

Je rijbewijs op je iPhone

“We zijn verheugd dat de TSA en zoveel staten al aan boord zijn om dit tot leven te brengen voor reizigers in het hele land die alleen hun iPhone en Apple Watch gebruiken en we zijn al in gesprek met veel meer staten terwijl we werken aan hoe we dit in de toekomst landelijk kunnen aanbieden.”

Naast je rijbewijs kun je ook je identiteisbewijs in de Wallet zetten in die acht staten. Dat betekent dat je op het vliegveld dus zowel je boardingpass als je identiteitsbewijs met een swipe laten zien, zonder dat je vanalles moet gaan zoeken in je tas.

QR-code Digitaal paspoort

Er wordt in Nederland wel gewerkt aan een digitaal paspoort, maar om dat veilig te maken, is er veel werk aan de winkel. Laten we hopen dat het coronapaspoort, die QR-code die je in de CoronaCheck-app kunt genereren, een goede eerste stap in de richting is.

De nieuwe optie wordt in die acht staten mogelijk vanaf de herfst, maar wanneer precies is nog onbekend.

Reageer of discussieer mee

Vond u ​Je rijbewijs op je iPhone? In de Verenigde Staten kan het al nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “​Je rijbewijs op je iPhone? In de Verenigde Staten kan het al” mag u delen met anderen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…