Kabinet werkt aan app die mensen meer vrijheid moet geven

Kabinet werkt aan app die mensen meer vrijheid moet geven

Het kabinet werkt aan een app die mensen meer vrijheid moet geven. De app moet bewijzen dat mensen negatief getest of gevaccineerd zijn. Het is niet de bedoeling dat bij het uitlezen van de app die gegevens te zien zijn. Het wordt nu ,,technisch en juridisch” mogelijk gemaakt zodat het ingevoerd kan worden als de discussie hierover is afgerond, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

De app moet het mogelijk maken dat mensen weer toegang krijgen tot horeca, bioscopen of andere evenementen. Het moet ook als vaccinatiebewijs gaan dienen als dat in het buitenland wordt gevraagd, bijvoorbeeld op vakantie.

QR-CODE

Er is al een app die een QR-code laat zien van een negatief testbewijs. Die app kan ook zo worden gemaakt dat je er een QR-code mee kunt maken van een vaccinatiebewijs, zei coronaminister Hugo de Jonge tegen de NOS.

Voor het zover is moet volgens de minister onder meer nog duidelijk worden of mensen die gevaccineerd zijn geen belangrijke rol meer spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Hij verwacht dat het allemaal voor de zomer rond zal zijn.

WETSWIJZIGING

Minister Bas van ‘t Wout (Economische Zaken) hoopt dat de toegangsapp al eind april of in mei gebruikt kan worden. ,,Liefst zo snel mogelijk.” Er moet nog wel een wetswijziging voor komen. Ook kijkt het kabinet nog waar de app praktisch toepasbaar is.

In de Europese Unie wordt ook gekeken naar een digitaal vaccinatiecertificaat. De EU-leiders hebben daar al over gesproken. Vooral zuidelijke landen dringen aan op een snelle invoering met het oog op de zomervakantie.

HAAST

Vooral D66-leider Sigrid Kaag heeft de afgelopen tijd aangedrongen om snel meer mogelijk te maken voor burgers. Zij pleit voor massaal inzetten van sneltesten en een vaccinatiebewijs. ,,Het gaat de goede kant op. Maar haast is geboden”, zei ze maandag over de app.

Foto: Photo by Suzy Hazelwood from Pexels

Reageer of discussieer mee

Vond u Kabinet werkt aan app die mensen meer vrijheid moet geven nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kabinet werkt aan app die mensen meer vrijheid moet geven” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…