Kabinet zet subsidie corona-zorgbanen stop na vermoeden van fraude

Kabinet zet subsidie corona-zorgbanen stop na vermoeden van fraude

Minister Helder voor Langdurige Zorg zet de subsidieregeling voor ‘coronabanen in de zorg’ tijdelijk stop vanwege een vermoeden van fraude. Het lijkt erop dat er een bedrag van ten minste 2,9 miljoen euro is weggesluisd naar een buitenlandse bankrekening.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Helder dat de opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie vorige week melding heeft gedaan van mogelijk misbruik van de COZO, zoals de subsidieregeling heet. Dat is voor haar de aanleiding om de regeling stil te leggen. “Eerst moet duidelijk zijn wat de aard en de omvang van de signalen zijn en op welke wijze de regeling in 2022 kan worden uitgevoerd met een beperkt risico op misbruik of oneigenlijk gebruik.”

De arbeidsinspectie ontdekte dat 25 zorgondernemingen in totaal 2,9 miljoen aan COZO-subsidiegeld hebben overgeboekt naar een Nederlandse onderneming met een buitenlandse bankrekening. Vanuit deze onderneming is een deel van het bedrag in kleinere bedragen teruggestort naar Nederlandse bankrekeningen van mensen “met een buitenlandse nationaliteit/naam”, zoals de inspectie het verwoordt in een rapport.

“Beperkt nader onderzoek” heeft uitgewezen dat de 25 ondernemingen in totaal een bedrag van 6,3 miljoen euro hebben ontvangen. “Mogelijk gaat het dus om een hoger bedrag dan 2,9 miljoen dat aan andere doeleinden is besteed.”

De inspectie heeft nog zeven bedrijven in het vizier, die aan de 25 ondernemingen gelieerd zijn. Die kregen vorig jaar samen in totaal ruim 4,7 miljoen aan COZO-gelden. Ook hier zijn “afwijkende en opvallende zaken” geconstateerd. Alles bij elkaar opgeteld zou het misbruik dus kunnen oplopen tot zo’n 11 miljoen euro, staat in het rapport.

Reageer of discussieer mee

Vond u Kabinet zet subsidie corona-zorgbanen stop na vermoeden van fraude nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kabinet zet subsidie corona-zorgbanen stop na vermoeden van fraude” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…