Kamer akkoord met inperking QR-code: 540.000 mensen verliezen ’groen vinkje’

Kamer akkoord met inperking QR-code: 540.000 mensen verliezen ’groen vinkje’

DEN HAAG – De Tweede Kamer stemt met een nipte meerderheid in met de inperking van de geldigheidsduur van de QR-code voor mensen die geen booster hebben gehaald. Daarmee verliezen tot 540.000 gevaccineerde en herstelde mensen aanstaande vrijdag het automatische ‘groene vinkje’ in hun coronapas.

Met steun van coalitiepartijen VVD, D66, CDA, CU en Liane den Haan loodst coronaminister Ernst Kuipers die beperking er woensdag doorheen. Afgezien van Den Haan is de gehele oppositie tegen het plan.

Oppositiepartijen zoals SP, PVV en Kamerlid Pieter Omtzigt verzetten zich stevig tegen de voorgenomen beperking van het coronatoegangsbewijs van Kuipers. Om de regels voor de coronapas gelijk te trekken met het Europese coronacertificaat, wil het kabinet dat mensen die geen booster hebben gehad of langer dan 6 maanden geleden zijn besmet met corona hun groene vinkje verliezen. Kuipers liet maandag weten dat ‘de helderheid voor de burger’ met betrekking tot de regels voorop moet staan. Het feit dat hij dit op stel en sprong aankondigde zette kwaad bloed bij oppositiepartijen.

270 dagen

Het gaat om mensen die langer dan 270 dagen geleden hun eerste twee prikken hebben gehaald, of langer dan 180 dagen geleden hersteld zijn, en geen booster hebben gehaald. Zij zijn dan veroordeeld tot testen voor toegang als ze bijvoorbeeld naar de horeca willen.

Naarmate de tijd verder vordert, verliezen nog veel meer mensen het groene vinkje: in totaal zijn er nu nog zo’n 5 miljoen 18-plussers die wel de eerste twee prikken hebben gehad, maar nog geen booster. Mensen die wél zijn geboosterd, hebben vooralsnog nog onbeperkt een groen vinkje in hun corona-app.

Reageer of discussieer mee

Vond u Kamer akkoord met inperking QR-code: 540.000 mensen verliezen ’groen vinkje’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kamer akkoord met inperking QR-code: 540.000 mensen verliezen ’groen vinkje’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…