Kans op hart- en vaatziekten na corona vooral groot na ernstig ziekteverloop

Kans op hart- en vaatziekten na corona vooral groot na ernstig ziekteverloop

Wie corona heeft gehad, heeft een grotere kans op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder ruim 150.000 ex-coronapatiënten. “Hoe ernstiger ziek je bent geweest, hoe groter de kans is”, zegt arts-onderzoeker Marijke Linschoten.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een corona-infectie hadden doorgemaakt, 63 procent meer kans hebben op een hartinfarct. Daarnaast zouden ze 84 procent meer kans hebben op een ritmestoornis van de hartkamers en 72 procent meer kans op hartfalen dan mensen die geen corona hebben gehad. Alleen al in de VS zou dit 3 miljoen nieuwe hartpatiënten betekenen. Wereldwijd zou het naar schatting om 15 miljoen patiënten gaan. Toch is er volgens Linschoten van het UMC Utrecht een belangrijke nuance.

Reageer of discussieer mee

Vond u Kans op hart- en vaatziekten na corona vooral groot na ernstig ziekteverloop nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kans op hart- en vaatziekten na corona vooral groot na ernstig ziekteverloop” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…