Kellogg’s probeert QR code voor slechtzienden uit

Kellogg’s probeert QR code voor slechtzienden uit

Kellogg’s gaat volgend jaar een code toevoegen aan de verpakking van zijn ontbijtgranen, die blinden en slechtzienden via spraaktechnologie informeert over de samenstelling van de producten.

De nieuwe code is bedacht door het Spaanse NaviLens, en de technologie wordt bijvoorbeeld al gebruikt op het openbaar vervoer in Spanje. Kellogg’s is de eerste voedingsfabrikant die er gebruik van zal maken. “Er moet heel wat informatie op een verpakking worden opgenomen. Vaak zelfs in meerdere talen. Dat maakt dat alles er in kleine lettertjes opstaat, wat de leesbaarheid niet bevordert. Voor mensen met een visuele handicap is het vaak zelfs onoverkomelijk”, zegt algemeen directeur Luc Houben van Kellogg’s Benelux in De Morgen.

De code lijkt op een klassieke QR-code, maar kan vanop grotere afstand met een smartphone worden ‘gescand’. Het bijzondere is dat de informatie vervolgens via spraaktechnologie wordt voorgelezen. Blinden en slechtzienden kunnen op die manier tijdens het winkelen informatie krijgen over de samenstelling van het product en de eventuele aanwezigheid van allergenen.

Special-K is het eerste product dat de code zal krijgen, nadien volgt de rest van het assortiment. Noëlla Jardin van de Brailleliga juicht het initiatief van Kellogg’s toe: “Visueel gehandicapten willen zo veel mogelijk autonoom kunnen winkelen. Bovendien wordt onze maatschappij steeds ouder. Velen zien hun zicht achteruitgaan, maar zijn te oud om bijvoorbeeld nog braille te leren. Met NaviLens worden ze geholpen.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Kellogg’s probeert QR code voor slechtzienden uit nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kellogg’s probeert QR code voor slechtzienden uit” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…