Koptelefoonwandeling van stadscomponist Mathijs Leeuwis geeft Moerenburg extra laagje

Koptelefoonwandeling van stadscomponist Mathijs Leeuwis geeft Moerenburg extra laagje

Ronddwalen door Moerenburg met de koptelefoonwandeling van stadscomponist Mathijs Leeuwis; vanaf 15 mei kan het. Leeuwis liet zich voor dit werk inspireren door het Tilburgse natuur- en landschapsgebied waarin hij wekelijks hardloopt. Zijn nieuwe compositie Moerenburg is meteen zijn eerste project als stadscomponist. Beginpunt is Café Zomerlust, alwaar je een QR-code scant om Leeuwis’ werk te beluisteren. De koptelefoonwandeling die Leeuwis maakte, duurt ongeveer 25 minuten. Een route is er niet, want het is juist het idee dat je ronddwaalt door Moerenburg. Wegdroomt in de muziek en het gebied op die manier (opnieuw) ontdekt. Vogelgeluiden, strijkers, gesproken tekst en lounge-achtige klanken wisselen elkaar af in de compositie. Je vergeet de tijd even, hoeft alleen maar te luisteren en af en toe een pad in te slaan met deze muziek op. Met de klanken in je oren, krijgt het natuurgebied in extra dimensie. Alsof er een laagje aan je wandeling wordt toegevoegd en je helemaal zen naar huis gaat.

Imperfectie
,,Dit is mijn eerste grote werk als stadscomponist. Mijn compositie gaat altijd een gesprek aan met de omgeving. Door corona kon natuurlijk niet al te veel, daarom was het logisch om een werk te maken in een omgeving waar iedereen kan komen”, zegt Leeuwis. ,,Ik ben gefascineerd door imperfectie en toevalligheden. Moerenburg is zo’n gebied waarin dat bij elkaar komt. Het zit in een liefdevolle houdgreep: je komt er een frisse neus halen in de natuur, maar er werd ook afvalt gestort”, vertelt Leeuwis.

Nieuwe kijk
,,Stadsecoloog Gert Brunink heeft me hier begin januari rondgeleid. Hij vertelde bijvoorbeeld dat de oude V&D hier ligt. Dat veranderde mijn romantische beeld van het natuurgebied wel even. De buitenlucht fopt je makkelijk. Je bent in de natuur, maar loopt ook vlakbij de snelweg. Omdat ik hier iedere week hardloop, heb ik dit gebied gekozen voor mijn eerste project. Ik dacht te beginnen met een plek die ik goed kende, maar wist er nog lang niet alles van. Dat is het mooie: zo kijk ik er op een nieuwe manier tegenaan.”

Leeuwis kiest bewust voor verschillende lagen in zijn muziek. Hij nam met oude banden geluiden op in Moerenburg en nam daarna alles mee terug naar de muzikale tekentafel in zijn studio, waar het Tilburgs ensemble VONK partijen voor het stuk inspeelde. ,,Het is een ontzettend groot feest dat ik de komende twee jaar met VONK mag samenwerken. Dat is onderdeel van het stadscomponistschap. Ik loop altijd met 1000 ideeën rond en het is heel fijn dat ik via De Link nu een podium krijg en een basis met het ensemble heb”, zegt hij.

Reageer of discussieer mee

Vond u Koptelefoonwandeling van stadscomponist Mathijs Leeuwis geeft Moerenburg extra laagje nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Koptelefoonwandeling van stadscomponist Mathijs Leeuwis geeft Moerenburg extra laagje” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…