Kuipers veroordeelt verzwijgen grondrechtschending corona-aanpak niet, vraagt om begrip

Kuipers veroordeelt verzwijgen grondrechtschending corona-aanpak niet, vraagt om begrip

Volksgezondheidsminister Ernst Kuipers wil de ambtenaren die mogelijke grondrechtschendingen wilden verzwijgen en het Nederlandse volk ‘een worst voorhouden’ niet veroordelen, maar vraagt om begrip. “We moeten ons ook wel realiseren dat de afgelopen twee jaar er onder hele hoge druk en echt in een crisissituatie is geacteerd.”

De minister haast zich om te zeggen dat het geen excuus is voor de toon en bewoordingen in de mails die donderdag veel stof hebben doen opwaaien. Uit de stukken, die dateren van mei 2020, blijkt dat ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een manier probeerden te vinden om de noodverordeningen te kunnen verkopen aan de inwoners. “Punt is dat we daarmee natuurlijk ook impliciet toegeven dat de noodverordeningen democratische legitimatie missen en een wankele basis zijn voor grondrechtbeperkingen. Maar dat zeggen we niet”, zo is te lezen in de stukken die via een wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) naar buiten kwamen.

Ook rondom de invoering van de CoronaMelder-app komt de onderlinge communicatie bij VWS minachtend over. Ook daar hoopte men op ogenschijnlijk onzuivere wijze draagvlak te creëren voor de invoering van die app. “Als het gaat om gedragsverandering gaapt er nogal eens een gat tussen de (intentionele) bereidheid tot verandering en het feitelijke gedrag. […] Wellicht dat het gat hier minder groot is als de worst wordt voorgehouden dat er in de toekomst minder vrijheidsbeperkingen zullen zijn?”

Reageer of discussieer mee

Vond u Kuipers veroordeelt verzwijgen grondrechtschending corona-aanpak niet, vraagt om begrip nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Kuipers veroordeelt verzwijgen grondrechtschending corona-aanpak niet, vraagt om begrip” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…