KWF collecteert in Enschede uitsluitend met QR-code

KWF collecteert in Enschede uitsluitend met QR-code

Voor het eerst gaan er collectanten van KWF Kankerbestrijding uitsluitend langs de deuren zonder de klassieke collectebus. Doneren is dit jaar in 23 gemeenten alleen mogelijk via de smartphone. Enschede heeft in Overijssel de primeur.
Dat betekent dat het kleingeld in de portemonnee kan blijven. De collectebus maakt plaats voor een bord met daarop een afbeelding van een QR-code. Deze code kan met de mobiele telefoon gescand worden, waarna via de app van internetbankieren een bedrag naar keuze overgemaakt kan worden naar KWF.

QR bekender door corona

Maar is Enschede wel klaar voor contantloos betalen? Zijn er met name onder ouderen niet heel veel mensen die geen smartphone hebben of onbekend zijn met internetbankieren? In 1Twente Vandaag zegt KWF-woordvoerster Linda Sumner daar niet bang voor te zijn. “Afgelopen jaren zien we dat het gebruik van de QR-code een vlucht neemt. Zeker in coronatijd is het gebruik van de QR-code toegenomen”, verwijst ze op het gebruik van de code bij onder meer bestellingen op terrassen.

Afgelopen jaren is er bij al geëxperimenteerd met ‘pinbussen’ of collectebussen die zowel een QR-code als een gleuf voor contant geld hebben. “Met name de jongere doelgroep heeft steeds minder contant geld in huis”, aldus Sumner. Maar waarom er in Enschede dan niet gekozen is voor zo’n ‘hybride’ collectesysteem, met voor ieder wat wils? Dat antwoord blijft wat onduidelijk. Het zou voor de collectant handiger zijn. De QR-code is gebonden aan de collectant, waardoor je direct kan zien hoeveel er is opgehaald.”

Niet met geld over straat

Reageer of discussieer mee

Vond u KWF collecteert in Enschede uitsluitend met QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “KWF collecteert in Enschede uitsluitend met QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…