KWF collecteert zonder bus maar met QR-code

KWF collecteert zonder bus maar met QR-code

KWF Kankerbestrijding begint vandaag met de jaarlijkse collecteweek. In 23 steden gaat de stichting langs de deuren zonder collectebus, maar alleen met een QR-code. De digitale manier van geld ophalen heeft door corona aan populariteit gewonnen.

Zo’n 80.000 vrijwilligers halen dit jaar geld op voor het KWF tijdens de collecteweek. Rotterdam is de grootste van de steden waar de collectanten geen bus bij zich hebben, maar een ‘collectebord’ met daarop de QR-code, die mensen kunnen scannen met hun telefoon om op die manier geld over te maken. Ook KWF-vrijwilligers in onder meer Zaandam, Zeist en Leeuwarden laten de collectebus dit jaar thuis.

Sinds een jaar of twee maken verschillende goede doelen gebruik van QR-codes voor de collecte. Vorig jaar, tijdens de eerste zomer van de coronacrisis, nam het aandeel van het geld dat wordt binnengehaald door middel van QR-codes flink toe, aldus KWF. “Betalen met een QR-code is contactloos en daarmee handig en veilig.”

Jongeren zonder contant geld

Naast het veiligheidsaspect wil het KWF ook onderzoeken of het gebruik van QR-codes een goede manier is om het collecteren toekomstbestendig te maken. Want vooral jongeren hebben vaak geen contant geld meer in huis. “En iedereen is veel bekender geraakt met het gebruik van de codes tijdens de pandemie”, aldus een woordvoerster. “Denk aan restaurants waar je ermee kunt bestellen, maar ook de CoronaCheck-app.”

Geen volledige vervanging

Toch bestaat volgens Goede Doelen Nederland op dit moment 80 procent van alle opbrengst uit collecteweken nog steeds uit contant geld. “De digitale collecte via de QR-code aan de deur is dus nog lang geen volledige vervanging voor de contante giften in de collectebus”, aldus directeur Margreet Plug. “Het is meer een aanvulling.”

Jaarlijks gaan volgens brancheorganisatie zo’n 650.000 vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen voor het goede doel. Er wordt ieder jaar zo’n 35 miljoen euro opgehaald.

Reageer of discussieer mee

Vond u KWF collecteert zonder bus maar met QR-code nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “KWF collecteert zonder bus maar met QR-code” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…