Lachen, dansen, knuffelen. Utrecht gaat eindelijk los op een festival. ‘Je voelt je gewoon gelukkig

Lachen, dansen, knuffelen. Utrecht gaat eindelijk los op een festival. ‘Je voelt je gewoon gelukkig

Dansen, knuffelen, mensen ontmoeten, zónder mondkapje of 1,5 meter afstand. Het voelt dit weekend weer even als vanouds bij plas Strijkviertel in Utrecht. Daar trapt Verknipt het eerste festival van het seizoen af. ‘Je voelt je gewoon gelukkig’. Zo’n 10.000 mensen komen er zaterdag en zondag naar de Utrechtse plas om te dansen op keiharde technobeats. Rondom het water staan mooi uitgedoste mensen te schreeuwen, lachen, dansen, eten en drinken. Heel even voelt het onwennig, al die mensen die plots zo dichtbij je komen. Die een arm om je heen slaan, willen knuffelen of dansen. Die dichtbij je staan als ze tegen je praten. Een hand uitsteken.

Vanouds

Maar eigenlijk ben je dat ook zo weer vergeten en voelt het zoals vanouds. ,,Eerst dacht ik: corona duurt echt lang. Maar nu voelt het alsof alles in een flits voorbij was”, zegt Wes Verheijen (20). Hij is samen met een groep vrienden vanuit Limburg naar Utrecht gekomen. ,,Twee uur in een superwarme bus.”

Maar het was het waard, schatert de groep. Ze zijn blij, opgetogen. Eindelijk zijn ze hun huis en dorp in Limburg weer uit. Ze kunnen weer nieuwe mensen ontmoeten en even losgaan. ,,Je bent heel lang je uitlaatklep kwijt”, zegt Aukje van Dijck (20) uit dezelfde vriendengroep. ,,Maar nu kunnen we weer. Je voelt je gewoon gelukkig.”

Veilig

Ook Femke (21) uit Rotterdam kan haar enthousiasme niet onderdrukken. Ze straalt. Normaal gesproken gaat ze iedere week wel naar een feestje. Daar houdt ze wel van. Lekker dansen. Dat kon een hele tijd niet. Vandaag weer wel. Erover twijfelen om te gaan, deed ze dan ook niet. Ze is nog niet gevaccineerd, maar heeft een PCR-test gedaan. Via een QR-code in de corona-app weet het festival dat ze negatief was.

Dat systeem voelt veilig, vindt ze. Het was heel even wennen om weer tussen al die mensen te staan, maar het voelt inmiddels alweer normaal. ,,Het is alleen maar leuk. Mijn vrienden en ik gaan nu naar de volgende stage.”

Mensenmassa

Wie ook naar het festival is gekomen, is de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. ,,Het is voor mij voor het eerst dat ik weer in zo’n enorme mensenmassa ben waar je de 1,5 meter niet hoeft te hanteren. Mensen mogen elkaar weer aanraken. Iemand wilde met mij op de foto en sloeg een arm om me heen. Toen zei ik dat dat niet mocht. Toen zei hij dat het hier wél mag. Het zit zo in je systeem. Het voelt heel bijzonder.”

Een echte festivalganger is ze al een tijd niet meer, vertelt ze. Vroeger ging ze wel veel naar Lowlands en Pinkpop. ,,Ik kan me voorstellen dat het voor jonge mensen die zo lang binnen hebben gezeten heel belangrijk is dat dit weer kan.”

Verjaardag

De laatste stamt van vóór corona. Zelfs haar eigen 50ste verjaardag heeft ze afgelopen jaar niet gevierd. ,,Er mocht niks. Mijn twee beste vrienden konden komen eten en die moesten met de avondklok weer weg zijn.”

In Enschede ging het vorige week fout in een kroeg, toen er toch een besmet persoon binnen bleek te zijn. Hoe veilig voelt het hier op het festival dan? ,,Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Er is nog steeds een virus dat rondwaart en potentieel besmettelijk is. Het is voor ons continu opletten. Ik ga ervan uit dat veel mensen een oprechte QR-code hebben en zich eraan houden. Als mensen dit blijven doen, dan kan dit ook. Als mensen er een zooitje van maken, is het ook zo weer voorbij.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Lachen, dansen, knuffelen. Utrecht gaat eindelijk los op een festival. ‘Je voelt je gewoon gelukkig nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Lachen, dansen, knuffelen. Utrecht gaat eindelijk los op een festival. ‘Je voelt je gewoon gelukkig” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…