Limburgse ICT’er: ‘Maanden gewerkt aan CoronaCheck-app’

Limburgse ICT’er: ‘Maanden gewerkt aan CoronaCheck-app’

Wie is gevaccineerd, kan vanaf donderdag een vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app laden. Daartoe moeten gebruikers van de app een update installeren, die vanaf donderdagochtend beschikbaar zal zijn in de verschillende appstores.

“We hebben de afgelopen twee maanden hard gewerkt om de vaccinaties toe te voegen”, zegt de in Eygelshoven opgegroeide app-architect Ivo Jansch in gesprek met L1 Radio.

QR-code

In de app kunnen twee verschillende QR-codes worden geladen. Een daarvan is direct bruikbaar voor toegang tot binnenlandse evenementen. Deze QR-code kan worden geladen als iemand volledig is gevaccineerd of een negatieve coronatest heeft gehad. “We willen het met de app zo makkelijk mogelijk houden voor de gebruikers. Dat betekent meestal dat het voor de programmeurs heel lastig wordt”, zegt Jansch. “De QR-code kan worden gescand bij bijvoorbeeld evenementen.”

Buitenland

De andere code is vanaf 1 juli bruikbaar voor reizen naar EU-landen. Die code kan al worden geladen na één vaccinatie, maar in veel landen heb je twee prikken nodig om binnen te komen, of moet er na de laatste prik zelfs nog een aantal weken gewacht worden. Volgens Jansch moeten reizigers er niet klakkeloos vanuit gaan dat ze met de app door heel Europa kunnen reizen. “Ze moeten natuurlijk wel even naar de regels kijken die in dat land gelden”, zegt hij.

Geen database

De QR-code voor binnenlands gebruik bevat weinig informatie over de gevaccineerde, aldus het ministerie. Zo is niet te zien of de code is opgehaald na een negatieve test of door een vaccinatie. De code voor buitenlands gebruik bevat informatie over welk vaccin iemand heeft gehad en op welke datum de prik is toegediend. Deze informatie hebben landen nodig om te bepalen of de gevaccineerde welkom is. “Er is geen centrale database of iets dergelijks”, zegt Jansch.

Reageer of discussieer mee

Vond u Limburgse ICT’er: ‘Maanden gewerkt aan CoronaCheck-app’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Limburgse ICT’er: ‘Maanden gewerkt aan CoronaCheck-app’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…