LIVE | 11.134 nieuwe besmettingen, Frankrijk eist negatieve coronatest van niet ingeënte Nederlanders

LIVE | 11.134 nieuwe besmettingen, Frankrijk eist negatieve coronatest van niet ingeënte Nederlanders

De stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen zet door. Er zijn nu 284 patiënten opgenomen, negentien meer dan vrijdag. Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten is het hoogst sinds begin deze maand. Nederland kleurt sinds donderdag rood op de Europese coronakaart. Reden voor de landen om ons heen om de reisregels te verscherpen. Frankrijk vraagt vanaf morgen een negatieve testuitslag van niet volledig ingeënte Nederlanders. Die mag niet ouder dan 24 uur zijn. In Frankrijk gingen demonstranten opnieuw de straat op uit protest tegen de coronapas.

In veel Franse steden zijn mensen opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen de invoering van de pass sanitaire, de coronapas. Volwassenen moeten vanaf maandag kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, Covid-19 hebben doorstaan of recent negatief zijn getest om naar evenementen met veel publiek en naar culturele instellingen te gaan. Vanaf augustus moet de pas ook getoond worden bij een bezoek aan onder meer de horeca en winkelcentra.

De aversie tegen die maatregel en tegen het verplicht vaccineren van zorgverleners bleek ook al woensdag op de nationale feestdag Quatorze Juillet. Volgens de Franse media waren er zaterdag in Parijs andermaal duizenden betogers op de been. Tot de initiatiefnemers in de hoofdstad behoorden de rechtse politicus Florian Philippot (Les Patriotes), voormalig vicevoorzitter van het Front National, en een kopstuk van de ‘gele hesjes’.

De tegenstanders van de coronapas verwezen ook nu vaak naar nazimethodes uit de Tweede Wereldoorlog. Net als woensdag verliepen de manifestaties niet overal rustig. In onder meer Dijon, Lille, Nantes en Lyon zette de politie traangas in om de menigte te verspreiden.

Het snelle afbouwen van de coronamaatregelen door de Nederlandse overheid en de nieuwe situatie op de Europese coronakaart pakken volgens de reisbranche desastreus uit. Volgens topman Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR loopt de schade in korte tijd al in de tientallen miljoenen euro’s. Hij neemt het de overheid daarbij kwalijk dat Nederland weer helemaal roodgekleurd is op de coronakaart van het ECDC, het Europese RIVM. Oostdam stelt dat zijn sector hierdoor nu veel langer coronasteun nodig heeft.

,,We waren hard op weg om op de coronakaart groen te kleuren. En nu staan we opeens op rood. Ik ben echt boos”, aldus de branchevoorman. Het gevolg is dat andere Europese landen nu hun inreisbeleid aanscherpen en het voor Nederlanders lastiger maken om daar hun vakantie te vieren. De nieuwe maatregelen die Frankrijk zaterdag aankondigde, zijn daarvan het jongste voorbeeld.

Volgens Oostdam zoeken de Fransen daarbij de grenzen op van wat Europees is afgesproken. Nederlanders die niet volledig zijn gevaccineerd hebben vanaf middernacht in de nacht van zaterdag op zondag een negatieve coronatestuitslag nodig die niet langer dan 24 uur oud is, in plaats van 72 uur. De ANVR-baas noemt dit een “belachelijke” maatregel, aangezien er geen overgangstermijn is meegenomen. ,,Je zal maar net zondag gepland hebben om te vertrekken. Dan moet je nu op het laatste moment nog een nieuwe test zien te regelen. Dit is echt een grote belemmering voor reizigers en reisorganisaties.”

Sinds de besmettingsaantallen in Nederland weer flink oplopen, is er ook een hoop onrust ontstaan, geeft Oostdam aan. Afgelopen week zijn de boekingen bij reisorganisaties volgens hem ingestort. En aanbieders van pakketvakanties zouden veel verontruste telefoontjes krijgen van mensen die hun reis bijvoorbeeld willen omboeken of annuleren. Dat laatste kan kosteloos als het reisadvies voor een land op oranje springt. Dit was bijvoorbeeld voor de Spaanse eilanden onlangs het geval. TUI en Sunweb kondigden direct aan voorlopig niet meer op Spanje te vliegen, waardoor in een klap veel vakanties niet meer doorgaan.

Het kabinet kwam onlangs al met extra steun voor de evenementensector, maar voor de reisbranche is nog geen aanvullende hulp aangekondigd. ,,Wij voelen ons in de kou staan. Ik gun het evenementensector omdat er veel festivals worden geannuleerd. Maar wij hebben ook duizenden geannuleerde boekingen”, zegt Oostdam. Hij wil hierover een brief gaan schrijven aan de overheid en beraadt zich nog op verdere stappen.

Reageer of discussieer mee

Vond u LIVE | 11.134 nieuwe besmettingen, Frankrijk eist negatieve coronatest van niet ingeënte Nederlanders nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “LIVE | 11.134 nieuwe besmettingen, Frankrijk eist negatieve coronatest van niet ingeënte Nederlanders” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…