Luchthavens kunnen QR-code vaccinatie- en testbewijs nog niet scannen: ‘Neem op papier mee’

Luchthavens kunnen QR-code vaccinatie- en testbewijs nog niet scannen: ‘Neem op papier mee’

Wie vanochtend op vakantie dacht te gaan met het Digitaal Coronacertificaat in de CoronaCheck-app van de overheid kwam bedrogen uit. Er blijkt op de luchthavens nog niet voldoende materiaal aanwezigte zijn om de in die app gegenereerde QR-code te scannen, zo meldt Hart van Nederland. Reizigers moesten dus een papieren vaccinatie- of testbewijs meenemen, in plaats van de digitale app.

Reizigers zouden vanaf vandaag in hun CoronaCheck-app een groene QR-code moeten kunnen krijgen als ze gevaccineerd zijn of als zij een recente negatieve coronatest hebben afgelegd. Voor het scannen van de QR-code die daarin gegenereerd wordt, hebben vliegtuigmaatschappijen een fysieke scanner en een extra applicatie nodig. Beide blijken nog niet aanwezig te zijn. De scanners zijn nog niet overal geleverd en de app is nog niet beschikbaar.

Inreisgegevens

KLM adviseerde gisteren al om een printje mee te nemen, zo schreef De Telegraaf. Ook reisorganisatie TUI zag de bui al hangen en waarschuwde haar klanten tijdig voor een eventuele administratieve rompslomp op de luchthaven. “We wisten het gisterenmiddag en hebben onze reizigers zoveel mogelijk geprobeerd in te seinen hierover”, vertelt de woordvoerster reisorganisatie TUI tegen Hart van Nederland. “Ze moeten dus een papieren vaccinatiebewijs of testbewijs meenemen in plaats van de digitale app. Daarnaast komen er nog een hoop inreisgegevens bij van het land waar je heen gaat.”

Reageer of discussieer mee

Vond u Luchthavens kunnen QR-code vaccinatie- en testbewijs nog niet scannen: ‘Neem op papier mee’ nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Luchthavens kunnen QR-code vaccinatie- en testbewijs nog niet scannen: ‘Neem op papier mee’” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…