Maak gratis een QR code aan

Maak gratis een QR code aan

Er zijn genoeg websites waar je een QR code kunt aanmaken. Ook zijn er genoeg websites waar je gratis een dynamische of “aanpasbare” QR code kan aanmaken. Maar altijd zit er een catch erachter. Bij de meeste gratis QR code websites is het verdienmodel het volgende:

1. Naast doneren (kan ook op onze website) wordt je gedwongen om toch te betalen voor je code. Anders kan deze ook na verloop van tijd niet meer werken.
2. Gratis een QR code aanmaken maar na 2 weken werkt deze niet meer, nu moet je betalen om hem weer werkend te maken.
3. Direct de melding dat je moet betalen voor een QR code
4. Verplicht maandelijks een klein deel te betalen aan de website

Bij ons is dat niet het geval. Bij ons kan je de QR codes gratis maken, zonder dat we er iets terug voor hoeven te hebben. Natuurlijk is het doneren van een klein bedrag leuk en heel fijn of je aanmelden als linkpartner wat ons weer helpt uit de kosten te komen en wij helpen u met de vindbaarheid van uw website. Linkbuilding is namelijk een van de belangrijke punten voor vindbaarheid in Google.

Maar hoe maak je dan bij jullie een aanpasbare QR code?

Het aanmaken van een “dynamische” QR code is heel simpel en uiteraard geheel gratis! Je dient op 168.nl een account te maken (is niet verplicht of nodig maar zo kan je wel statistieken in zien van de QR code.) dit is geheel gratis. Zodra je een account hebt aangemaakt dien je in te loggen op 168.nl en je plaatst daar ook de link die je wilt verkorten en wilt plakken in de generator op onze website.

1. login op 168x.nl
2. verkort jouw link op 168x.nl
3. de unieke link die je terug krijgt van 168x.nl plak je in onze generator
4. de QR code die je net hebt aangemaakt bevat de unieke 168x.nl url

Nu je deze hebt aangemaakt kan je altijd op elk moment en zo vaak je wilt de link op 168x.nl aanpassen, de QR code blijft altijd het zelfde.

Reageer of discussieer mee

Vond u Maak gratis een QR code aan nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Maak gratis een QR code aan” mag u delen met anderen 😉

6 reacties. Reactie plaatsen

 • Hoi ik ben een frequente gebruiker van deze website. Ik wil even de gelegenheid nemen om jullie te bedanken. Dankzij deze website kunnen wij ongelimiteerd QR codes aanmaken die wij met behulp van jullie partner website ook nog dynamisch maken.

  Bij een andere website die wij gebruikte, betaalde wij 40 euro per maand voor het zelfde wat wij nu doen, alleen hier op deze website is het compleet gratis! Hartelijk dank daarvoor!

  Beantwoorden
  • Hoi Mich, ja we hebben elkaar al een aantal keer gesproken via de email. We zijn blij dat je nu een partij hebt waar je makkelijk je QR codes kunt aanmaken en dat ook geheel gratis!

   Beantwoorden
 • Lisanne de Kort
  27 juni 2021 09:55

  Kunnen jullie mij helpen, ik heb de link op die website gemaakt 168 maar wat nu? Moet ik een link in een QR code zetten? Hoe gaat dit verder?

  Wij willen de QR codes plaatsen op een folder die wij willen laten drukken. En daar de statistieken van inzien, dat is toch mogelijk he?

  Beantwoorden
  • Hoi Lisanne, zeker waar! je kan dan de statistieken van jouw QR code gewoon bijhouden. Ja, op 168x.nl maak je een account aan daar plaats je de originele link (website, url) je krijgt van 168x.nl een unieke link (url) die plaats je dan weer in de QR code generator.

   Beantwoorden
 • Thea berkhout
  27 juni 2021 16:30

  Dynamische QR code, voordelen, werking en hoe je er zelf 1 maakt
  Bij dynamische QR codes heb je in tegenstelling tot statische QR codes de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren na het moment van aanmaken. Met een dynamische QR code kun je het internetadres waar je op landt bij het scannen van een QR code steeds aanpassen. Dit kan vanwege verschillende redenen handig zijn.

  Als de product informatie of handleiding pagina die online staat verhuisd naar een ander internetadres. Gebruikers van een product waar een QR code op staat willen vanzelfsprekend op een nuttige pagina uitkomen wanneer ze de code scannen
  Wanneer een marketeer verschillende landingspagina’s wilt gebruiken op verschillende momenten. Met een dynamische QR code kan je gemakkelijk de landingspagina veranderen waar mensen op terecht komen wanneer ze de code scannen.
  Als je veel drukwerk met QR codes hebt (verspreid), maar je wilt na verloop van tijd dat mensen die de qr code scannen op een andere webpagina terecht te komen. Bijvoorbeeld een restaurant dat QR codes laat drukken die verwijzen naar de reserveren pagina op de website. Na een eventuele verandering van het reserveringssysteem staat de reserveringspagina echter op een ander internetadres. Met een dynamische QR code kan je dit aanpassen zonder de QR codes opnieuw te hoeven maken. Met een statische variant zou dit niet mogelijk zijn.
  Je kunt dus de webpagina waar een dynamische QR code naar verwijst altijd aanpassen. Wanneer je normaal gesproken een statische QR code maakt is dit niet mogelijk, je komt dan altijd op hetzelfde internetadres uit.

  Beantwoorden
 • Statistieken meten met een dynamische QR code

  Omdat dynamische QR codes via een verwijzing bij de uiteindelijke webpagina terecht komen is het ook mogelijk gemakkelijk om statistieken in te verzamelen omtrent de QR code. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk meten hoe vaak de QR code gescand wordt, vanaf wat voor soort apparaat en de geografische locatie van diegene die de QR code scannen.

  Dit kan zeer waardevolle informatie zijn. Met name voor marketeers is deze data zeer waardevol

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…