Meer dan de helft van Nederlanders vindt 2G-beleid overbodig geworden

Meer dan de helft van Nederlanders vindt 2G-beleid overbodig geworden

Nederland is tot op het bot verdeeld als het gaat om het coronabeleid. Na de aangekondigde versoepelingen van dinsdagavond, vindt ruim de helft van Nederland dat de invoering van een 2G-beleid overbodig is geworden. Dat blijkt uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3300 mensen. Ook de meningen over het pakket aan versoepelingen lopen uiteen.

Nederland gaat woensdag weer verder van het slot: de horeca, cultuursector en doorstroomlocaties mogen weer open, evenementen zijn weer toegestaan, net als publiek bij sportwedstrijden. Toch gaat de nieuwe reeks versoepelingen een groot deel van de Nederlanders niet ver genoeg: 45 procent vindt dat er nog onvoldoende is versoepeld. “Gooi lekker alles open en beschouw die hele corona als een gewone griep”, zo klinkt het.

Trapt het kabinet straks op rem?

Het kabinet benadrukte tijdens de persconferentie met de nieuwe reeks versoepelingen een weloverwogen risico te nemen. Het aantal besmettingen is nog altijd torenhoog en het is niet uit te sluiten dat dat op termijn zal resulteren in meer ziekenhuisopnames. Mocht dat het geval zijn, dan zal het kabinet alsnog op de rem moeten trekken. Meer dan de helft van de Nederlanders (58 procent) vreest dan ook dat de versoepelingen van korte duur zullen zijn.

Nederland verdeeld over 2G

Een voorwaarde voor de heropening van horeca, cultuur en doorstroomlocaties is dat er bij de ingang wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs. In Nederland geldt nog altijd een 3G-beleid. Dat betekent dat je met een geldige QR-code toegang kunt krijgen tot een locatie als je volledig bent gevaccineerd, recentelijk bent hersteld van corona of negatief getest.
In meerdere landen om ons heen gaan ze nog een stapje verder. Daar geldt inmiddels een 2G-beleid, waarbij alleen mensen mensen met een volledige vaccinatie of een recent herstelbewijs toegang kunnen krijgen tot bepaalde locaties.

Hoewel de regel momenteel niet op tafel ligt, is Nederland sterk verdeeld over de mogelijke invoering van het strenge toegangsbeleid. Met de huidige fase van de pandemie vindt ruim de helft van de Nederlanders (54 procent) de invoering ervan niet meer nodig. Een bijna net zo grote groep (47 procent) vindt de invoering van het 2G-beleid nog wel verstandig.

Iets meer vertrouwen in coronabeleid

Het vertrouwen in het coronabeleid van het kabinet is na de persconferentie van dinsdag weer iets gestegen. Had na de vorige persconferentie nog maar 27 procent van de Nederlanders vertrouwen in de aanpak van het kabinet, is dat dinsdag gestegen naar 35 procent. Een meerderheid (58 procent) geeft aan, ondanks de nieuwe regering, er geen vertrouwen meer in te hebben.

Reageer of discussieer mee

Vond u Meer dan de helft van Nederlanders vindt 2G-beleid overbodig geworden nu een leuk artikel laat het hier weten. Wij doen onze uiterste best om nuttige informatie te verzamelen. Dit artikel “Meer dan de helft van Nederlanders vindt 2G-beleid overbodig geworden” mag u delen met anderen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wist u dit?

Een QR code maken is gemakkelijk snel en simpel. Een QR code is handig voor de horeca, zo kan men op afstand bestellen. Een QR code is handig om kleine betalingen te ontvangen na scannen van een QR code. Er zijn zo veel meer toepassingen te vinden op deze website waar een QR code handig voor zou zijn.

Hoe QR-codes de naamsbekendheid vergroten
Merkbekendheid is uiterst belangrijk voor bedrijven om hun eerste connecties met klanten te leggen en de waarde van hun merk te begrijpen. Door een sterke merkidentiteit op te bouwen en deze te gebruiken om de bekendheid van uw merk te vergroten, zullen uw producten en diensten zichzelf uiteindelijk op de markt brengen – allemaal dankzij de erkenning die uw merk heeft verdiend. Lees verder…